Todellista Pori Jazz -nostalgiaa

Jos sinulla on ollut tapana käydä Porin Jazzeilla, kannattaa sinun käydä katsomassa myös tämä näyttely. Satakunnan museo on koonnut näyttelyn Porin Jazzien historiasta. Minä en ole käynyt Porin Jazzeilla, mutta myös minä löysin näyttelystä jotain mielenkiintoista.
Ensimmäinen Porin Jazz pidettiin heinäkuisena viikonloppuna 1966. Konsertit pidettiin jo tuolloin Kirjurinluodolla, jonne kuljettiin vielä veneellä tai lossilla. Pääkonsertin lippu maksoi nykyrahassa 17 euroa (silloin kymmenen markkaa) ja yleisöä kerääntyi noin 600. Myös sunnuntaina oli konsertti. Tuosta vuodesta lähtien jazzit ovat vuosi vuodelta laajentuneet.

Näyttelyssä on esillä paljon muistelmia vuosikymmenten konserteista ja esiintyjistä. Porilaisena näyttelynä se huomioi hienosti myös taustat ja talkooväen, onhan näyttelyn nimikin "Me teimme sen".
 
Minulle näyttelyn mieluisinta antia oli filmikooste eri vuosien esiintyjistä (puhumattakaan yleisön vaate- ja hiusmuodin muutoksista) sekä lattialle nauhaksi kiinnitetyt eri vuosien graafisesti hienot tapahtumajulisteet.

Näyttely "Me teimme sen" on esillä Satakunnan museossa 10.1.2016 saakka.

Kommentit

  1. Pakko näin ylpeänä porilaisena kiittää Pori-aiheisesta postauksesta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiittämisestä :-), niitä voi tulla jopa lisää joku päivä...

      Poista

Lähetä kommentti