Haapsalun piispanlinna

Haapsalun tunnetuin ja varmaan historiallisesti tärkein nähtävyys on piispanlinna ja tuomiokirkko, joiden ympärille kaupunki on rakentunut. Linnan käytäviin ja kellotorniin pääsee muutamalla eurolla kiertelemään, samoin tuomiokirkkoon.
 
Jonkun verran näyttelyteksteissä kerrotaan linnan historiasta, sen muurien sisällä tapahtuneesta ja siellä asuneista. Mutta itselleni ainakin itse rakennus ja sen muurit ja portaat riittivät tällä kertaa. Linnan alueella järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia.
Linnan holveissa kerrottiin mm. alkemisteista.
Ja jokaisessa kartanossa ja linnassa kuuluu olla se valkoinen rouva. Linnan valkoinen daami näkyy joka vuosi elokuun kuutamoyönä tuomiokirkon ikkunassa. Sitä varten on toki oma tapahtumansakin.
 
Vanhojen vallihautojen paikalla näytti olevan ihan mielenkiintoisen näköinen leikkipuisto teemaan sopivine välineineen.
Osa seurueesta jaksoi kiivetä vielä yhdet keskiaikaiset kiviraput. Kellotornin 38 metrin korkeudesta saattoi nähdä koko Haapsalun - ja kuulla kellotornin kellon lyövän aivan korvan juuressa.

Kommentit

 1. Rakastan tällaisia keskiaikaisia juttuja, kunhan niitä ei oo pilattu liialla kaupallisuudella. Onneksi aika paljon kaikenlaisia kirkkoja, linnoja ja muureja on vielä nähtävillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Toki "ylläpito" maksaa ja koitetaan tuotteistaa. Tuolla oli ainakin mukava kierrellä muutamalla eurolla.

   Poista
 2. Onpa kaunis tuo linnan harmaa väri. Ja mahtava ajatus tuo leikkipuisto! :D Hmm, pitäisiköhän Suomeenkin tuoda eri paikkakunnille historiasta kertova leikkipuistoja. Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäinkin miettimään, että löytyykö Suomesta historiasta kertovia leikkipuistoja? On laivoja, merirosvolaivoja ym., mutta onko historiaan viittaavia...

   Poista

Lähetä kommentti