Todeksi elettyjä satuja Runonkulmassa

Vasemmalla Palat 1 ja 2, sekatekniikka. Oikealla Omenien joukkohauta, akryyli, hiili ja tuhka kankaalle, 2015.
Uudessakaupungissa, Runonkulman galleriassa on esillä naantalilaisen Heta Saarelaisen näyttely "Jää tila muistojen asua". Yhdeksästä isommasta ja yhdestä pienemmästä teoksesta koottu kokonaisuus tihkuu selvästikin nostalgiaa. Murretut sävyt, kauniit muodot, pohjakankaan tuntu - maalauksia, joista tulee hyvälle mielelle.
Uni jossa viimein kohdattiin ja jatkettiin matkaa, akryyli kankaalle, 2015.

Kuvataiteilija Heta Saarelaisen isovanhempien koti sijaitsi aikanaan uusikaupunkilaisessa puutalossa. Mummola puutalokaupungin tuoksuineen ja väreineen on herättänyt taiteilijan muistelemaan noita lapsuutensa vuosia. Taiteilija kuvailee näyttelyn esittelytekstissä, että maalauksissa muistot elävät omaa elämäänsä. Ne ovat muokkautuneet, sekoittuneet toisiinsa ja niihin on lisätty mausteita matkan varrelta. Lopulta syntyi pieniä tarinoita suurista asioista, todeksi elettyjä satuja.
Iltakellot, akryyli kankaalle, 2015.
Heta Saarelainen on valmistunut Turun piirustuskoulusta vuonna 1999 pääaineenaan maalaus. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä mm. Wäinö Aaltosen museossa ja Turun Taidemuseossa.
Puutarhan aarre, akryyli ja kangas, 2015.

Näyttely on esillä elokuun ajan Runonkulman Galleriassa (Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki) 8.8. saakka ke-pe 11-18 ja la 11-15 sekä 12.8.-29.8. ke 16-19 ja la 11-15.

Kommentit

  1. Ensimmäisen kuvan perusteella ja nimen luettuani piti jo mennä googlaamaan taiteilija. Osasta teoksista pidän ja osasta en. Hieman alkaa nykyisin häiritä, että joka toinen taiteilija hyödyntää tuota valuvan maalin efektiä, jolloin se menettää merkityksensä. Mutta ekassa kuvassa tuo Omenien joukkohauta näyttää hyvältä. Teosten nimetkin tuntuvat sopivan gallerian henkeen, runollisia nimiä Runonkulmaan. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti