Kaarina Kaikkosen pikkutakit ja muita elämyksiä Finlayson Art Areassa

Jos kesällä liikutte Tampereella, niin ehdottomasti kannattaa poiketa Finlaysonin vanhalla tehdasalueella. Alueelle on levittäytynyt uusi taidetapahtuma, Finlayson Art Area. Taidetta on esillä niin gallerioissa kuin alueen kaduilla ja pihoillakin. Galleria Himmelblaussa  on esillä kesänäyttely, joka koostuu kotimaisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksista.
Osmo Rauhalan Peliteoria-installaatio kävelykadun yläpuolella.
Osmo Rauhala on tehnyt alueen vanhimpaan tehdasrakennukseen ("Kuusivooninkiseen") suuren videoinstallaation ja esillä on myös hänen maalauksiaan.
Osmo Rauhala, Muista unohtaa kaikki, 2012.
Osmo Rauhala, Nyrjähdys 2012 ja oikealla Osmo Rauhala, Abioosi 2012.
Finlayson Art Arean näyttelyssä on myös alueen historiaan liittyen "Finlaysonin kangasmetsä".
Kari Cavén, Koriste 2011.
Meidän seurueemme ehdoton suosikki oli Kari Cavénin teos "Kuvastin" (2015). Sen edessä vierähti hetki jos toinenkin. Yksinkertaista, mutta vaikuttavaa.
Kaisu Koiviston metallisia sieniveistoksia oli esillä useampiakin.
Itse pidän kovasti Kaarina Kaikkosen suurista kangas- ja vaateinstallaatioista. Niitähän on ollut viime vuosina esillä monessakin eri paikassa. Olen myös kirjoittanut hänen näyttelystään Turun Wäinö Aaltosen museossa. Nyt hänen miesten pikkutakeista koottu installaatio Varjo oli ripustettu vilkkaan Satakunnankadun ylle. Jotenkin tähän tekstiiliteollisuuden historian äärelle juuri tämä teos sopii mitä parhaiten.

Kommentit

  1. Vau, pitää muistaa tämäkin. Totta että Kaikkosen pikkutakki-installaatio sopii mitä parhaiten juuri Finlaysonin ympäristöön. Näyttää upealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käyt Tampereella, niin tämä on kyllä helppo sovittaa ohjelmaan, suosittelen.

      Poista

Lähetä kommentti