Päivä SuomiAreenalla

Vaikka Poriin on vain runsaan tunnin ajomatka, on se jotenkin jäänyt aina vähäisemmälle huomiolle. Toki kaupungissa on tullut vierailtua ja museotkin kierrettyä. Porin Jazzissakaan en ole koskaan käynyt ja jotenkin tuo SuomiAreenakin on jäänyt vain "tv:stä tutuksi".  Eilinen lomapäivä vietettiin kuitenkin haistelemassa kesäisen Porin tunnelmia. Jazzia ei vielä päivällä ainakaan kuulunut ja se Jazz-katukin tuli aika pian valmiiksi.   

Mutta tämä SuomiAreena, se yllätti. Tapahtuma on Porin kaupungin ja MTV kolmosen yhdessä luoma tapahtumaviikko, jossa toki on mukana runsaasti yhteistyötahoja. Tapahtumaviikkoa vietetään jo kymmenennen kerran. Kaikkiaan keskustelutilaisuuksia on noin 160. Keskustelulavoja on ympäri ksaupunkia ja niissä on ohjelmaa samaan aikaan aamusta iltaan - mielenkiintoisia aiheita ja keskustelijoita - sekä hyviä haastattelijoita.
Me kuljimme pääasiassa satunnaisesti tapahtumapaikalta toiselle ja jäimme kuuntelemaan, jos aihe tai keskustelijat kiinnostivat.
Muutaman tärpinkin löysimme, mutta harmiksemme juuri ne keskustelut olivat kiinnostaneet myös muita ja yleisöä ei enää päästetty paikalle. Kuulematta jäivät tämän takia mm. suurlähettiläs Bruce Oreck, "Kiekkoo vai Kukkenheimia" -keskustelijat sekä Pete Poskiparta.
Yllätyin positiivisesti tästä tapahtumasta ja luulenpa, että tulevina vuosina tulee seurattua tarkemminkin tapahtuman antia.

Kommentit

  1. Minultakin on nyt mennyt tämä vähän ohi, vaikka telkkaristakin tullut ohjelmaa useampana päivänä. En ole ehtinyt keskittyä tapahtumaan/aiheeseen, mutta ehkä seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti