Tarinoiden Hameln

Joistakin kaupungeista tulee suosittuja matkailukohteita niihin liittyvien tarinoiden johdosta. Saksalainen Hameln on sellainen. Toki kaupunki on myös todella kaunis, siellä on säilynyt paljon koristeellisia puurakennuksia jopa 1500-1600 -luvuilta.
 
Jo keskiajalta tunnettu tarina pillipiiparista sijoittuu juuri tähän Luoteis-Saksassa sijaitsevaan Hamelnin vanhaan Hansakaupunkiin. Hamelnin pillipiipari on saksalainen kansansatu salaperäisestä miehestä, joka karkotti rotat Hamelnin kaupungista vuonna 1284. Hän lumosi rotat soittamalla huilua ja johdatti rotat läheiseen Weserjokeen. Pillipiipari vaati kaupunkilaisilta korvausta tekemästään työstä. Asukkaat eivät halunneet maksaa, kja näin tämä pillipiipari kosti kaupunkilaisille. Hän soitti huilullaan niin kauniisti, että kaupungin kaikki lapset tulivat hänen perässään läheiselle vuorelle, jonka uumeniin he kaikki katosivat. Grimmin veljekset tekivät 1800-luvulla kansantarinan tunnetuksi, kun he ottivat tarinan tunnettuun satukokoelmaansa.
Tarinaa hyödynnetään kaupungissa. Kaduilla on rottien kuvia, joita seuraamalla voi kulkea keskeisimmät historialliset kohteet – eikä suinkaan joudu jokeen tai katoa vuorelle. Pillipiiparin hahmo näkyy myös monen kaupan näyteikkunoissa, talojen koristeissa tai vaikka ravintolan ruokalistalla.
Hameln on yksi automatkailijoille tehdyn "Saksan satutien" kohteista. Automatkailija voi seurata noin 800 km:n reitillä pääasiassa juuri Grimmin veljesten tarinoiden paikkoja.
Seuraa blogiani Facebookissa, Blogit.fi-palvelussa tai Blogipolussa ja pysyt ajan tasalla, missä milloinkin liikutaan.

Kommentit

  1. Kun näitä juttuja lukee, tekee mieli heti matkustaa jokaiseen paikkaan, josta bloggaat... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti