Maailman hienoimmat asuntomessut - Uudenkaupungin Vanhat talot - kuvaraporttia viikonlopulta

Välillä on pakko keskeyttää tuo Euroopanreissu, sillä kotikaupungin Uudenkaupungin viikonlopun tapahtumasta on pakko päästä raportoimaan. Tällä kertaa runsaalla kuvamäärällä.
Kaupungissa on jo useamman kerran järjestetty pääasiassa keskustan puutaloalueella avoimien ovien tapahtuma. Aikaisemmin tapahtuma tunnettiin nimellä Pytinkien Paris (täällä raporttia viime kerrasta, joka pidettiin kaksi vuotta sitten). Nyt tapahtuman nimenä oli Uudenkaupungin vanhat talot. 
Kaikkiaan kolmisenkymmentä yksityiskotia - vanhaa taloa siis - avasi ovensa viikonlopun ajaksi. Tämän lisäksi monelle pihalle pääsi vierailemaan. Myös monet julkiset rakennukset olivat avoinna kyseisenä viikonloppuna. Myös museot, joten itse pääsin vierailemaan tapahtuman avoinna olleissa taloissa vain vähän hätäisesti. En myöskään suinkaan vieraillut kaikissa kohteissa.
 
Uusikaupunki on hieno ja kaupungin rakennuskanta on hienoa. Hienoja ovat myös nuo tontit ja pihat, jotka ovat suojaisten korttelien sisällä.
 
Jokainen vierailija katsoo tietenkin kodeissa eri asioita. Toiset hakevat sisustusvihjeitä, toiset korjausrakentamisvihjeitä. Tai sitten, kuten minä, ihan uteliaan avoimesti halua nähdä, miltä kotikaupunkini vanhojen talojen seinien sisällä näyttää.
 
 
Miten hienoa, että omistajat lähtevät tähän mukaan. He jaksavat kertoa vieraille talojensa historian kerta toisensa jälkeen, jaksavat esitellä remonttiensa vaiheita tai huonekalujensa tarinoita.
Taloja ja koteja ei voi verrata, eikä onneksi tarvitsekaan. Ne ovat perheiden koteja, juuri asukkaidensa näköisiä ja tarpeisiin sopivia.

Silti valitsin muutamia omaan makuuni sopivia helmiä - muiden helmien joukosta. Olkaa hyvä!

Uudenkaupungin Vanhat talot tapahtuma järjestetään seuraavan kerran syyskesällä 2017.Kommentit

 1. No tätä postausta ehdinkin jo odotella! Kauniita ovat talot niin sisältä kuin ulkoa ja pihoineen päivineen. Tällaiseen tapahtumaan olisi mahtavaa osallistua. Tosin en tiedä olisiko aluksi sellainen ujo-olo, että uskaltaako sitä astua sisälle ja katsella ja tutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tapahtuma on kyllä luonteeltaan sellainen, että mielestäni sitä kainoutta ei tule. Asukkaat ottavat niin hienosti jokaisen vastaan ja kertovat talostaan. "Talot eivät ole näytillä, vaan niihin pääsee kylään". Tervetuloa kahden vuoden kuluttua.

   Poista
 2. Upeita kuvia(aikalailla samoja kuvia myös itselläni ��) ja hieno kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Hyvät kuvat tulevat hyvistä kohteista.

   Poista
 3. Onpa ihana tapahtuma! Täytyykin ottaa osaa seuraavan kerran. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja mielenkiintoisia koteja. Uusikaupunki on todella hieno paikka.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia! T-R.K.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti