World of Classics - erään automuseon muistokirjoitus, Ruotsi-roadtrip osa 13

Ja kesän autoreissun muistelut vaan jatkuvat. Tästä kirjoituksesta ei taida enää olla monellekaan vinkiksi, siksi otsikoitu muistokirjoitukseksi. Lähellä Tukholmaa, Tumbassa on sijainnut amerikkalaisiin autoihin erikoistunut automuseo, museoammattilaisen silmin lähinnä autokokoelma, World of Classics. Joka tapauksessa hieno, runsas ja mielenkiintoinen kokoelma etenkin 1950-60-lukujen amerikkalaisia autokaunottaria. Se, miksi tämä on muistokirjoitus, johtuu siitä, että tämän hetken tiedon mukaan automuseo sulkee ovensa 8.10.2022. 

No, museo oli vielä täydessä toiminnassa heinäkuussa, kun siellä vierailimme. Kolmessa kerroksessa oli noin satakunta autoa ja seinät täynnä aikakauteen ja aiheeseen liittyvää rekvisiittaa. Kaikki autot ovat erinomaisessa kunnossa ja mukana on ainakin suomalaisen jenkkiautoja elämäntapanaan neljä vuosikymmentä harrastaneen kuskin mielestä myös todellisia harvinaisuuksia. Kokolema on Leif-Ivan Carlssonin pereheineen omistama ja keräämä. Kokoelman omistaja tosiaan ilmoitti kesällä, että viimeiset pari vuotta (eli korona-aika) vaikutti siihen, että pääsymaksutulot käytännössä vähenivät niin paljon, etteivät he enää pysty ylläpitämään yksityistä automuseota. Omistajalla on luonnollisesti koko ajan ollut kaikenlaista autobisnestä, joka kai jatkossakin jatkuu ja ymmärtääkseni myös tämän kokoelman autotkin ovat tulossa myyntiin. Siksi siis vähän runsaammin valokuvia tässä postauksessa, olkoon sitten tämän kokoelman muistolle.

 Edellisen Ruotsi-roadtripin kirjoituksen löydät täältä. Roadtripin viimeinen kirjoitus täällä.

Kommentit

  1. Oho, onpa harmi, että museo sulkee ovensa tänään. Selvisikö muuten syy, että miksi? Entä se, mitä autoille nyt tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se syy kai ihan oli se, että koronasulun johdosta asiakasmäärät pienenivät niin paljon, että museon ylläpito kävi mahdottomaksi. Ainakin osa autoista on ollut myynnissä.

      Poista

Lähetä kommentti