Trosa - kaupunki kuin karamelli, Ruotsi-roadtrip, osa 12

 

Tuntuu, että juuri Ruotsista löytyy näitä suloisia karamellikaupunkeja kymmeniä ellei satoja. Minulle karamellikaupunki tarkoittaa hyväkuntoisia vanhoja puutaloja, salkoruusuja seinän vierustalla, vesielementtiä, kävelykatuja, korvapuusteja tarjoavia kahviloita, Ruotsin lippuja ja iloisia päivettyneitä ihmisiä.


Yksi näistä kaupungeista löytyy 70 km etelään Tukholmasta ja 50 km Nyköpingistä pohjoiseen. Pikkukaupunki Trosa taitaa olla monelle veneilijälle tuttu, se sijaitsee Ruotsin itärannikolla.


Itselleni tämä pikkukaupunki oli entuudestaan vieras, mutta luulenpa, että tulevilla Ruotsi-roadtripeillä täällä pysähdytään ainakin kahville ja korvapuustille. Monelle kaupunki kuitenkin oli tuttu, sillä tämä pieni puutalokaupunki elää selvästi kesäturisteista. 

Kaupungin keskustaa halkoo joki tai kanava, jonka varrella ovat asukkaiden veneet ja jota pitkin melottiin ja suppailtiin. Myös asuinrakennukset ovat tämän kanavan varrella, vain kävelytiet reunustavat kanavan vartta. Ja ne salkoruusut ja muut kukat!Kävelymatka kirkolle on mitä hienoin. Kadun varren talot ovat käytännössä kaikki Falunin punamultamaalilla maalattuja ja kaivonkannet tietenkin asiaankuuluvasti vaakunalla varustettuja.


Ruotsi-roadtripin edellisen kirjoituksen löydät täältä. Ja seuraava kohde löytyy tästä.

Ja Facebookia seuraamalla tiedät, mitä voi olla tulossa tännekin.


Kommentit

  1. Trosa näyttää todella idylliseltä kaupungilta. Juuri nuo punamultatalot ja kapeat pienet kadut tekevät siitä kauniin. Aika hauska tuo kaupunkia halkova kanava! Nyt tuli vesi kielellä kun katselin noita korvapuusteja. Ruotsalaiset korvapuustit ovat suussasulavia!

    VastaaPoista
  2. Olen aivan samaa mieltä kuin Marjo, idylliseltä (pikku)kaupungilta näyttää. Ja samoihin asioihin kuvien perusteella kiinnitin myös huomiota: juurikin taloihin ja kapeisiin katuihin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti