Kesän 2022 Ruotsi (ja Norja) -roadtrip, osa 3, Härnösand ja Ruotsin suurin automuseo

 

Roadtrip Ruotsissa jatkui vielä rannikkoa vähän matkaa pohjoiseen. Seuraavana vuorossa oli myös Pohjanlahden rannikko- ja satamakaupunki Härnösand. Tämäkin jo vanha kaupunki, perustettu jo 1585. Keskusta vaikutti vilkkaalta ja rakennuksista saattoi päätellä, että kaupunki oli ainakin 1800-luvulla ollut vauras kaupunki. Koristeellisia kivitaloja riitti. Kävelimme hetken keskustassa, omaa kaivonkantta ei löytynyt, mutta vaakunalla koristeltuja roskiksia sen sijaan löytyi.Kävimme myös keskustassa sijaitsevassa tuomiokirkossa, joka oli valmistunut vuonna 1846.


 

Syy Härnösandin vierailullemme oli siellä sijaitseva Ruotsin suurimmaksi automuseoksi itseään mainostava automuseo. 


Automuseo oli ihan positiivinen kokemus, autoja oli kai yli 200 ja ne oli järjestetty ihan mielenkiintoisesti teemoittain. Autot olivat väljemmin kuin monessa muussa automuseossa ja erilaista rekvisiittaa (ja istuinpenkkejä) oli myös sopivasti. 


Härnösandia pidetään Korkearannikon eli Höga Kustenin eteläisimpänä kaupunkina. Mekin ajoimme vielä Höga kusten -sillan yli, josta jatkoimme matkaamme sitten jo sisämaahan, länteen. Sillan pituus on 1,8 km ja sen korkeus merenpinnasta on 180 metriä, silta valmistui vuonna 1997.

Edelliseen roadtrip-kirjoitukseen pääset tästä. Ja seuraavaan taas sitten tästä.

Kommentit

  1. Ei ole tullut käytyä automuseossa ikinä, mutta moottoripyörämuseoissa olen muutemassa käynyt. Näistä Lahden moottoripyörämuseo on ilman muuta vaikuttavin. Pitää joskus vierailla jossain automuseossakin, ilman muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä automuseot ovat kuuluneet aina ohjelmaan (olemme ajelleet yhdessä vuodesta 1987 alkaen jo) ja kotimaiset automuseot alkavat jo kaikki olla käytynä useamaankin kertaan. Jos reitille osuu, niin koitetaan poiketa. Useassa on kyllä muutakin kuin autoja, erilaista aiheeseen kuuluvaa ajankuvaa ym. Toisissa enemmän, toisissa vähemmän.

      Poista

Lähetä kommentti