Leena Nion mosaiikkipiha Tuusulan Jokelassa

Gaudin Barcelona tai ne monet Niki de Saint Phallen jalanjäljillä tehdyt reissut ympäri Eurooppaa kertovat siitä, että itseäni kiinnostavat erilaiset mosaiikkiteokset. Ja löytyyhän tekijöitä Suomestakin, toki ei nyt ehkä ihan tuolla tasolla, mutta. Se on tämä koronavuosi ajelluttanut meitä sen lähes 10.000 km jo tänä kesänä pitkin Suomen teitä ja pysähdytty on paikassa jos toisessakin. Viikko sitten ajelimme Karvian ja Parkanon suunnilla ja Parkanossa pysähdyimme sen verran, että kävelimme keskustan raitin läpi. Sen varrella oli Ite-taidetta useammaltakin tekijältä. 

Mieleen jäivät erityisesti ite-katunäyttelyn monet mosaiikkityöt, jotka olivat Leena Nion käsialaa. Minulle ei nimi Leena Nio sanonut aikaisemmin mitään. Mutta siinä sitten ajellessa (vieressä istuessa) oli aikaa googlailla.


Netin uumenista löytyi tietoa teosten tekijässtä. Leena Nio on tuusulalainen itseoppinut mosaiikkitaiteilija, joka joitakin vuosia sitten muutti vuosikymmenten Ranskassa vietettyjen vuosien jälkeen takaisin Suomeen ja kotitaloonsa Tuusulan Jokelaan. Sinne hän on rakentanut myös mosaiikkiateljeensa ja mosaiikkitaiteen satupuiston. 


Ja koska meillä oli tiedossa tänä viikonloppuna reissua Uudellemaalle, tämä mosaiikkipuisto valikoitui sitten yhdeksi pysähdyspaikaksi. Leena Nion Kimara -niminen "mosaiikkifestivaali" on avoinna tuolla Jokelassa 22.8.2021 saakka päivittäin klo 11-18. Paikkaan on vapaa pääsy ja taiteilijan vanhemmat olivat paikalla myös ja hoitivat kahvin myyntiä ja samalla juttelivat niin omaa kuin suvunkin elämäntarinaa.  

Tuttuja naishahmoja, kuin Nikin Nanat.


Mosaiikkia oli puistossa esillä monessa eri muodossa. Sydämiä, ihmishahmoja, kukkia, kaloja, kilpikonnia, palloja jne. Mutta myös Leena Nion tekemiä kaksiulotteisia mosaiikkiteoksia. Paikalla oli viikonloppuna myös mosaiikkimyyntiä ja pitää myöntää, että jotain ostoksia tuli tehtyä. Asuuhan meissä jokaisessa se pieni Gaudi?


Leena Nion mosaiikkipuisto löytyy siis Jokelasta osoitteesta Tiensuuntie 112.

Seuraa blogia myös Facebookissa.


Kommentit

 1. Taas mainio vinkki! Pakko kysyä sama kysymys kuin edellisessä, että miten laaja alue tuo onkaan? Näyttää todella hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea arvioida piha-alueen suuruutta, sellainen "maalaistalon" pihapiirin kokoinen ehkä. Ei siis mikään kovin laaja alue.

   Poista
 2. Paikalla sai laihaa kahvia mutta maksu oli kyllä ihan täysi. En kokenut mitään ihmeellistä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos kokemuksiesi oli tuollainen, minusta paikka oli mukava ja kahvi hyvää ja myös kahviseura :-)

   Poista

Lähetä kommentti