Korven kauneutta ja erämaan eksotiikkaa - Keppana kellari

Tässä blogissa en ole tainnut juuri ravintolapostauksia julkaista. Syykin on selvä. Meidän reissulla nimittäin ravintolat tai ruokanautinnot eivät useinkaan mahdu aikatauluun. Tai no, ehkä nyt kuitenkin, mutta ruokamatkailijoiksi meistä ei ole. Toki, jos syödä pitää, niin mukavaahan sitä on tehdä se mukavassa ympäristössä ja nauttien. Nyt kuitenkin pitää jakaa tämä kokemus.

Erään kesäajelun kotimatkalla ajelimme jälleen kerran Hämeen härkätiellä. Silloin olimme matkalla Hämeestä kohti Someroa tuota aika kivaa tietä. Tuli kuitenkin mieleen, että oli aikanaan jonkun Instagram-päivityksestä jäänyt mieleen, että jossain tällä suunnalla oli jollain lailla mielenkiintoinen ravintola. Ja kun nälkäkin oli. Pienellä googlaamisella se löytyi. Liesjärven kansallispuiston liepeillä, kakkostien lähellä se sijaitsi, Keppana Kellari. Kun käännyimme pienemmälle tielle tuli vastaan yksi jos toinenkin liikennemerkki. Vanhaa ja uutta. Varoitettiin tunnelistakin, ja kas, tunnelihan sieltä tulikin. Pihalle tullessa oli se täynnä autoja. Tämä oli siis paikka, joka sijaitsee kaukana kaikesta, mutta jonka kuitenkin kaikki tuntuivat tietävän.  

Ovesta sisälle astuessa ei ensin tiennyt, että mikä maa ja mikä valuutta. Jossain eteläsaksalaisessa pikkukaupungissa on kokenut samanlaisen fiiliksen. Tiilisten kaariholvihuoneiden sisustuksena sikin sokin pulloja, kylttejä, herätyskelloja, lyhtyjä, eri maiden seteleitä, käyntikortteja katossa, Finlandia vodkaa, lasinalusia, värivaloja, nostalgisia vanhoja olutpulloja... Ja ihmisiä, kaiken ikäsiä. Jono tiskille, mistä tilaukset tehtiin oli ovelle saakka.
Tilaus päästiin kuitenkin tekemään, istumapaikka löytyi nopeasti, palvelu oli nopeaa ja hetken kuluttua pöytiin tuotiin "Liesleikkeet". Kyllä, kuin Saksassa! Ei jäänyt nälkä ei.


Tämä on ravintola, jota kyllä voin suositella kaikille 1990-luvusta, oluesta (varmaan kaikista muistakin juomista), hyvästä palvelusta, reilusta ruuasta ja ainutlaatuisesta kokemuksesta pitäville. Keppana Kellari Liesjärvellä siis. Korven kauneutta, erämaan eksotiikka, juuri näin, kuten logokin luopaa. Tänne todellakin poiketaan toistekin!


Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

 1. Kiva, että löysitte Keppana Kellarin. Itse vierailin siellä ensimmäistä kertaa muutamia vuosia sitten ja blogiin syntyi siitä postaustakin. Postaus on ollut melko luettu joten muutkin ovat paikkaan ilmeisesti eksyneet. Tuo vertaus "eteläsaksalaiseen pikkukaupunkiin" on melko osuva. Paikka on koettava itse vaikka kuvista tunnelmaa voikin jo aistia. Ruoka on konstailematonta ja annokset ovat suuria. Täältä ei nälkäisenä tarvitse kotiin lähteä.

  VastaaPoista
 2. Olen paikasta kuullut useampaan kertaan, mutta jotenkin olin kuvitellut sen ihan muualle. Ollaan ihan lähialueilla oltu useampaan kertaan, täytyy pitää seuraavaksi mielessa, että pistäydytään tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, tässä on Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot aika lähellä.

   Poista

Lähetä kommentti