Telliskivi, Tallinna

Minähän olen vasta tässä vajaan vuoden ajan ollut hurahtanut Tallinnaan. Ennen sitä en lukenut kaupunkiin liittyviä juttuja blogeista tai lehdistä. Nyt olen lukenut. Ja ei varmaan yhtään ainoaa juttua ole ollut, missä ei olisi suositeltu kävelyä Telliskiven ja Kalamajan alueella. Ja käynti ravintola F-hoonessakin olisi pakollinen. Pakkohan sinne sitten oli mennä.
Telliskivi on tyypillinen kaupunginosa, joka on säilynyt mahdollisimman vanhana tai rähjäisenä, kunnes nuoret suunnittelijat ja taiteilijat "löytävät" sen. Perustavat työhuoneita, kahviloita, myymälöitä ja ravintoloja. Saavat toimittajat ja blogistit innostumaan asiasta ja sitä kautta myös rakennusliikkeet kunnostamaan asuntoja ja rakennuksia. Näin alue kohenee ja nousee arvokkaammaksi. No, ihan hieno aluehan se on. Vanhoja puurakennuksia, teollisuuskomplekseja, ratapihaa jne.  
Alueelle pääsee helpoiten vanhasta kaupungista kävellen tornien aukion läpi, sitten rautatieaseman läpi ratapihan toiselle puolen. Samalla voi tunnelmoida venäläistyylisellä Balti jaama torilla (jota Mondon matkaopas luonnehtii kansatieteilijöiden aarreaitaksi). Sitten vasemmalle Telliskivi-kadulle.
Lauantaisin Telliskiven Loomelinnakissa on suuri kirpputori, me emme olleet paikalla kuitenkaan lauantaina. Suuressa Loomelinnakin tiilirakennuksessa oli sisustuspuoteja, retrohuonekaluja, kahviloita, design-tuotteita jne. Ihan katseltavaa tavaraa.
 

 
Oluet kävimme juomassa sitten siinä "pakollisessa" F-hoonessa - niin ja vessassa.

 

Takaisin vanhaan kaupunkiin kävelimme jatkamalla vielä Telliskivi-katua eteenpäin, sieltä Rohua ja Tehnicaa pitkin Toompean puistoon.

Kommentit

  1. Täällä on paljon kaikkea uutta ja mukavaa vinkkiä toisellekin Tallinna-amatöörille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, vaikka tiedänhän minä sen lähipiiristänikin, että monelle Tallinna on vielä vieras kaupunki. Mun tekis mieli jo taas sinne...

      Poista

Lähetä kommentti