Päiväretket Nizzasta, Antibes

Antibesin kalastajaveneitä.

Mennään vielä Riviera-muistoihin. Innostuimme reissaamaan päivä- tai iltaretkillä Nizzasta eri lähikaupunkeihin. Edellisessä kirjoituksessa kerroin Mentonista ja tässä sitten jotain Antibesista ja seuraavissa vielä Cannesista ja Grassesta. Matkustimme yhtenä iltana junalla Antibesiin syömään ja iltakävelylle. Yhden päiväretken teimme siten, että matkustimme junalla ensin Cannesiin ja sieltä vielä illaksi bussilla Grasseen. Viimeisellä junalla palasimme sitten Grassesta takaisin Nizzaan. Matkustaminen oli helppoa ja edullista. Tässä vähän tunnelmia Antibesista.

 

Antibes oli se rantakaupunki, joka parhaiten näkyi, kun lentokone laskeutui Nizzan lentokentälle. U:n muotoinen merenlahti, selvästi vanha tiilikattoisten talojen kaupunki, rannassa valkoisia suuria huviveneitä ja vielä jokin linna ja muuri. Sinne siis. Junamatka Nizzasta kestää vain noin vartin ja rautatieasemalta on lyhyt kävelymatka venesataman kautta vanhaan kaupunkiin. 


Kaupungin suosituin nähtävyys lienee Picasso-museo vanhassa Grimaldi-linnassa aivan vanhankaupungin ja merenrannan kupeessa. Pablo Picasso asui rakennuksessa puolen vuoden 1946 ajan ja myöhemmin siinä avautui Picasso-museo, jonka kokoelmiin kuluu satoja taiteilijan töitä. Me emme tällä kerralla käyneet museossa, koska eihän se siihen aikaan enää auki ollut, ensi kerralla sitten.


Satmassa on pitkä linnoitusmuuri, jonka päälle pääsee kävelemään. Sen päässä on aika hieno taiteilija Jaume Plensan veistos. Saman taiteilijan töitä olivat ne Nizzan Massena-aukion pylväiden päässä olevat ihmishahmot. 


Luulenpa, että tähän kaupunkiin palaan vielä. Antibes taisi olla meidän käymistä kaupungeista Nizzan lisäksi se seuraavaksi mukavin.

 


Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, missä seuraavaksi matkustellaan. 

Kommentit

  1. Kuulostipa varsin näppärältä tuo reissaaminen kaupunkien välillä julkisilla. En ollut ajatellut sen olevan niin näppärää. En ihmettele, että Antibes vaikutti mukavalta. Upeita muuten nuo siniset ikkunat, harmi ettei sellaisia oikein näe Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse niin kaipaisin Suomeenkin laajempia ja kätevämpiä julkisia yhteyksiä. Asun kuitenkin ihan kaupungissa, vanhassakin, ja lähimmälle juna-asemalle tai pysäkille on täältä tunnin automatka. Bussillakaan ei pääse juurikaan mihinkään milloinkaan. Aina hämmästyttää, kun muualla homma toimii.

      Poista

Lähetä kommentti