Päiväretkellä Cannesissa

Palais de Festivalsista löytyy kaupungin turisti-info. Rakennuksen edustalta voi bongata kymmeniä tunnettujen elokuva-alan ihmisten kädenjälkiä.

Nizzasta on helppo tehdä päiväretki myös Cannesiin. Junamatka kaupunkien välillä kestää runsaat puoli tuntia ja maksaa noin 8€. Myös bussilla väli taittuu edullisesti. Cannes on tietenkin tullut tunnetuksi nimenomaan siellä juuri nytkin järjestetystä elokuvajuhlasta gaaloineen ja punaisine mattoineen. Matkailukaupunkina Cannes alkoi kehittyä samoihin aikoihin Nizzan ja koko Rivieran kanssa 1800-luvulla. Itse asiassa tarinan mukaan englantilaisten turistien löytämä Nizza oli vuosisadan lopussa koleraepidemian kourissa ja heidän oli löydettävä itselleen jokin muu vaihtoehto. Näin Cannes "löytyi".

 

Meille Cannesissa riitti kävelykierros kaupungin kävelykaduilla, kiipeäminen vanhaan kaupunkiin ja tietenkin käyskentely La Croisette-rantabulevardilla ja elokuvajuhlien palatsi, Palaic de Festivals. Huhtikuussa, jolloin me kaupungissa kävimme, vietettiin siellä televisiosarjojen juhlia. Silloin tähdet kulkivat pinkkien mattojen portaita pitkin.



Cannesin vanha kaupunki on nimeltäänm Le Suquet. Mäen päällä oleva alue on vanha kalastajakylä, jonka ympärille nykyinen kaupunki on muodostunut. Kapeita kujia, portaita, mosaiikkikoristelua, punatiilisiä kattoja, kukkia ja kukkivia pensaita, matkamuistoputiikkeja jne. Täällä kannattaa ehdottomasti poiketa. 



Vanhan kaupungin huipulla on vanha Eglise du Suqute -niminen kirkko, jonka vieressä on vanha vartiotorni. Täältä ovat parhaat näköalat alas kaupunkiin ja merelle.

Cannesissa kannattaa tietenkin, kuten muissakin Rivieran rantakaupungeissa, käydä bongaamassa sataman hulppeat huvijahdit. Keskustan kävelykatujen varsilla on kahviloita, ravintoloita ja puoteja. Keskustassa sijaitsee myös suuri katettu Forville-tori, eräänlainen kauppahalli.

Eri puolille kaupunkia on maalattu elokuva-aiheisia muraaleita, joita on hauska bongailla kaduilla kulkiessa. Turisti-infosta saa myös kartan, johon nämä seinämaalaukset on merkitty.




Blogia voit seurata myös Facebookissa.

Kommentit

  1. Tuo onkin yllättävää., että Cannes alkoi kehittymään Nizzan koleraepidemian vuoksi. Lisäksi olisi voinut kuvitella, että epidemia olisi levinnyt myös lähikaupunekihin, vaikka sitten turistien välityksellä. Tuolta vanhan kapungin huipulta näyttää tosiaan olevan hienot näkymät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät näkymät oli tosiaan niin keskustaan, vuorille kuin merellekin.

      Poista

Lähetä kommentti