Menton, Rivieran pieni sitruunakaupunki

Ranskan Rivieralta on kirjoitettu lukemattomia matkaoppaita ja sitä enemmän blogipostauksia, sen verran suosittua matkailualuetta se on. Monessa niissä todettiin, että "Menton on Rivieran helmi". Kuvat keltaisista ja vaaleanpunaisista vanhoista rakennuksista meren rannasta nousevassa rinteessä taustallaan vielä korkealle kohoavat Meri-Alpit, houkuttelivat meidätkin iltaretkelle Mentoniin.


Kaupunki sijaitsee Nizzasta kohti Italian rajaa, itse asiassa hyvinkin lähellä jo Italiaa. Matkaa Nizzasta on maantietä pitkin noin 40 km ja junalla matka taittui noin 40 minuutissa. Me kuljimme Nizzasta junalla, joka kulkee kaupunkien välillä noin puolen tunnin välein. Myös bussilla on edullista liikkua Rivieran kaupunkien välillä. 

Matkustaminen Rivieralla on hienoa, tekee sen sitten junalla tai autolla. Reitit kulkevat läheltä merenrantaa.

Rautatieasema sijaitsee vähän sivussa Mentonin vanhasta kaupungista, mutta itse asiassa kävelyreitistä muodostui ihan hyvä, jonka varrella näki monenlaista. Vanha kaupunki on se, joka sijaitsee rinteessä sataman yläpuolella. Jonkinlainen sesonki taisi täällä olla vielä alkamatta, sillä me löysimme vanhasta kaupungista tasan yhden ravintolan, joka oli avoinna.


Helmi-maaliskuussa Mentonissa järjestetään suuri sitruunafestivaali ja erilaisten sitruspuiden hedelmien tuoksu välittyi vielä huhtikuussakin sieraimiin. Appelsiinipuita kaupungin kaduilla näytti olevan paljonkin. Paras näkymä siihen pastelliväristen rakennusten näkymään saa, kun kävelee pitkän aallonmurtajan päähän. 


Itselleni Mentonista ei jäänyt sellaista fiilistä, että juuri tämä paikka olisi Rivieran helmi. Ehkä hienoimpia kaupungissa olivat valtavan suuret vanhat palatsit puutarhoineen, joissa osassa näytti olevan nyt ainakin hotelleja.


Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

  1. Vaikka sinulle ei jäänyt sellaista oloa, että paikka olisi Rivieran helmi, niin kuvien perusteella paikka kyllä näyttää oikein hienolta. Kieltämättä nuo palatsit näyttävät oikein hienolta. Sitruunafestivaali kuulostaa myös kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan kaupunki hieno. Se on aina vähän se, että mikä se ensimmäinen fiilis kaupungista on, joka jää sitten mielikuvaksi. Tällä matkalla fiilis kaupungista oli tämä.

      Poista

Lähetä kommentti