Hajuvesikaupunki Grasse

Vielä yksi postaus huhtikuiselta Ranskan Rivieralle suuntautuneelta matkalta. Tämäkin päiväretkikohde Nizzasta. Grasse sijaitsee sisämaassa, vuoriston rinteellä. Me matkustimme nyt Grasseen Cannesista bussilla, jonne olimme matkustaneet aikaisemmin junalla. Nizzasta pääsee Grasseen myös suoraan junalla tai sitten koko matkan bussilla. Paluumatkan Nizzaan teimme illan viimeisellä junalla.

Grassen rautatieasema, joka oli myös ainakin näiden Cannesista lähteneiden bussien päätepysäkki, sijaitsee jonkin verrankin kaupungin historiallisen keskustan ulkopuolella. Ja myös aika paljon alempana kuin korkealla sijaitseva keskusta. Kannattaa etsiä opasteita, jotka opastavat "oikoreitin" kävelijälle tuohon vanhaan keskustaan. Siinä tosin riittää myös rappusia ja kieltämättä alkoi jo kevään helteessä usko loppua niitä kiipustellessa. Pidempi reitti kulkee autotien reunaa serpentiinimutkineen. 



Grassesta matkailukaupungin ovat tehneet sen hajuvesitehtaat. Vanhimmat hajuvesitehtaat ovat täällä toimineet jo 1700-luvulta lähtien. Tunnetuimmat nyt Grassessa toimivat hajuvesivalmistajat ovat Fragonard, Molinard ja Galimard. Kaikki ne myös järjestävät opastettuja kierroksia tehtailleen ja tarjoavat myös erilaisia mahdollisuuksia sekoittaa itselle sopivia hajuvesiä. 

 

Me olimme kaupungissa alkuillasta ja nautimme oikeastaan pelkästään kauniista maisemista, ihmisistä, kukista ja toki poikkesimme myös avoinna olleeseen Fragonardin hajuvesivalmistajan museoon ja myymälään.



Grassen katedraalissa kannattaa myös poiketa, se on valmistunut jo 1200-luvun puolivälissä. 


Avoinna olevaa ravintolaa etsimme tuloksetta ja näin tyydyimme ihan hyvään katukeittiön panniniin ennen noin tunnin junamatkaa takaisin Nizzaan.


Seuraa blogia myös Facebookissa.
 


Kommentit

  1. Grasse olikin itselleni täysin tuntematon kohde. Olisikin kiinnostavaa vierailla jossain hajuvesitehtaassa, oppisi varmasti paljon lisää itselle varsin vieraasta aihepiiristä. Muutenkin kaupunki vaikuttaa varsin kivalta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti