Avoimet pihat jälleen Vanhassa Raumassa

Ties monennenko kerran jaan postauksen Vanhan Rauman avoimista pihoista ja kirppiksistä. Niin siis jälleen tänä vuonna. Rauman perinteinen Pitsiviikko viettäisi tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan, mutta tämä tilanne on pakottanut myös tämän perinteisen viikon muuttamaan suunnitelmiaan. Pitsiviikko toteutuu pääasiassa livelähetyksenä perjantaina 24.7.


Vanha Rauma Yhdistys ry. toteuttaa  kuitenkin tänäkin vuonna jo viidennentoista kerran Vanhan Rauman avoimet pihat ja pihakirppikset -tapahtuman, jonka tavoitteena on tarjota raumalaisille, matkailijoille ja kaikille kiinnostuneille tilaisuuden tutustua Vanhan Rauman pihoihin ja elämänmenoon Vanhassa Raumassa.


Tapahtuma ei tänä vuonna ole aivan yhtä järjestäytynyttä kuin aikaisemmin, osa pihoista on avoinna vain joinakin aikoina, joten kaikkein helpointa on vain kiertää Vanhan Rauman katuja ja bongata pihakirppis-kylttejä. Pihalle voi piipahtaa tutustumaan, jos portilla on Vanha Rauma Yhdistyksen kyltti ja portti on auki. Osoitteessa Eteläpitkäkatu 17 sijaitsee Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammela, josta me saimme mukaamme myös paperisen kartan. Siinä oli merkitty noin 25 avointa pihaa.


Vanha Raumahan on Unescon maailmanperintökohde ja ainakin omasta mielestäni Suomen hienoin elävä puutalokaupunki. Vaikka pihat ja osittain ne kirppistavaratkin ovat vuosittain pitkälti samoja, ei se haittaa. Aina huomaa jotain uutta. Ja lisäksi ne raumalaiset(kin) ovat niin mukavia.

Vanhan Rauman avoimia pihoja ehdit kiertämään  26.7.2020 saakka pääasiassa klo 10-18 välisenä aikana.


Seuraathan blogia myös Facebookissa.

Kommentit