Pienet kauniit saksalaiskaupungit Reinin varrella: Unkel, Linz ja Ahrweiler

 
Saksan reissumme yhden päivän ajelukohteena olivat muutamat melko idylliset saksalaiskaupungit. Kaksi näistä nyt esittelemistäni sijaitsevat Reinin varrella, yksi Ahr-joen. Kaikkia näitä kolmea kaupunkia yhdistää kauniit vanhat ristikkorakenteiset talot.
 
Ensimmäisenä pysähdyimme Bonnin eteläpuolella, Reinin itärannalla sijaitsevaan pieneen Unkeliin. Talot olivat kauniita, kirkkoonkin pääsi sisälle, jokivarren yleinen vessa oli siisti, mutta meidän lisäksemme kaupungissa ei alle 60-vuotiaita näkynyt. 
 
Jatkoimme matkaa etelän suuntaan ja poikkesimme Linz am Rheinin kaupunkiin. Ja se kannatti.
 
Toinen toistaan kauniimpia ristikkorakenteisia vanhoja taloja, kivoja kauppoja, kävelykatuja jne. Eihän näissä pienissä kaupungeissa suuria yksittäisiä nähtävyyksiä ole, mutta meille juuri nämä ovat parhaita. Kaupunkeja, jotka kävelee kauttaaltaan läpi parissa tunnissa ja joista löytyy edes yksi avoinna oleva kirkko ja muutama kahvila tai ravintola. Ja edes vähän ihmisiä. Juuri sopiva automatkailijan pysähdyskohde.
 
 
 
Vastaava kohde on Reinin länsipuolella Bonnin ja Koblenzin välillä sijaitseva Ahrweiler. Kaupunki on todella kaunis muurien ympäröimä vanha kaupunki. 
Kauniita ristikkotaloja, hienot seinämaalaukset, kahviloita, ravintoloita ja kävelykatuja. Muurien toiselta puolelta alkavat viiniviljelykset. Ja kaupungista varmasti löytyy myös viiniä, viinitupia ja viinikellareita.  Meiltä jäivät viininmaistelut nyt väliin. 
Linzin kohdalta pääsisi autolautalla Reinin yli Ahrweilerin paikkeille, me kiersimme seuraavan sillan kautta, joka oli etelämpänä Neuwiedin kaupungin kohdalla. Sopiva päiväajelu majapaikastamme Brühlistä - ja koko matkan mitä hienoimmat maisemat!
Seuraa blogia myös Facebookissa
 

Kommentit

  1. Juuri tuollaiset paikat ovat välillä todella rentouttavia. Vähän ihmisiä, vain paikallisia, muutama kahvila joista valita. Silti Saksassakin monet pikkukaupungit ovat todella idyllisiä ja sympaattisia, toisin kuin monet Suomen 10 000 asukkaan kaupungeista esimerkiksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, niitä kauniita kaupunkeja riittää - Saksassa.

      Poista
  2. Nämä tälläiset pienet ja idyllit kylät on juuri niitä parhaita. En itse ole niin suurkaupunkien ystävä, vaikka joskus niissäkin tulee viihdyttyä, mutta näistä tykkään. Niin kivan näköisiä ja helppoja "ottaa haltuun" lyhyessä ajassa.

    VastaaPoista
  3. Muutama vuosi sitten autoilin oikein urakalla Saksassa. Ihania vanhojakaupunkeja tuli kierreltyä lukemattoma ja niissä oli juuri ristikkotaloja kymmenittäin, ellei sadoittain. Kotona kun rupesin katsomaan kameran muistikortilta niitä kuvia, niin enhän mä enää muistanut mikä mistäkin kaupungista oli : ) Mutta on ne niin kauniita. Nykyisin pyrin ottamaan kuvan aina kaupungin nimikyltistä, että pidemmänkin ajan päästä osaan laittaa kuvat oikeaan järjestykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hyvä idea! Minä olen meillä se, joka suunnittelen matkat ja "luen karttaa" sekä kuvaan. Tähän asti vielä olen sen mukaan osannut muistella, mikä kuva mistäkin. Mutta tottahan se on, että saman tyylisiä kaupunkeja on paljon.

      Poista
  4. Mä oon jo pitkään halunnu päästä tällaisiin maisemiin ja nimenomaan näkemään näitä ristikkotaloja. Tosi kodikkaan oloista.

    VastaaPoista
  5. Juuri tuollaisiin kyliin olisi hienoa eksyä. Tässä iskee matkakuume. Saksa on jäänyt meillä hiukan vähemmälle. Ehkä vielä jonain päivänä sinne matkaamme.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti