Örebron ympäristötaidetta

 
Pari vuotta sitten osuimme Ruotsin kesäajelulla Örebron kaupunkiin, jossa oli juuri silloin ympäristötaidetapahtuma OpenArt (tässä postaus siitä). Ihastuin tapahtumaan, mukana oli mielestäni monia jollakin lailla koskettavia tai sykähdyttäviä teoksia. Satuimme myös hotelliin, josta tuli heti ehdoton suosikkimme Ruotsissa.
 
Tätä OpenArt -yhteistötaidenäyttelyä on järjestettu Örebrossa joka toinen vuosi vuodesta 2008 lähtien. Koko kesän esillä on yleensä kymmeniä, jopa sata erilaista taideteosta, joista moni siis ulkona kaikkien nähtävissä kellonajasta riippumatta.
Ellinor Augustini
Etualalla Erika Stöckelin installaatio ja takana Ulrika Sparren työ.
Mustekala hyökkää linnaan - tekijät Filthy Luker ja Pedro Estrellas
Niin siis päätimme tänäkin kesänä poiketa katsomaan tämän vuoden taideteokset. Yövyimme jälleen, nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin tähän kaupungin keskustassa sijaitsevaan Clarion Collection Hotel Borgeniin, jossa vaan aina palaset ovat osuneet kohdilleen. 
Borgen Hotelli aivan kaupungin keskustassa
Tällä kerralla käytin myös hyväkseni kesätarjouksen, jolla saimme noin sadalla eurolla hulppean huoneen linnanäköalalla ja kunnon kylpyhuoneella. Ja tämän hotellihuoneen hintaanhan kuuluu paitsi aamiainen myös illallinen! 
 
Tänä vuonna OpenArt -taidetapahtuma ei kuitenkaan sykähdyttänyt, oikeastaan lainkaan. Kävelimme illan aikana katsastamassa runsaat 40 teosta kaikkiaan 75:stä taideteoksesta. Ja pitää kyllä sanoa, että ehkä yksi tai kaksi oli sellaisia, joista tuli jonkinlainen tunne edes. Mutta niinhän se vaan pitääkin olla, joku taide on toiselle ja joku toiselle. Tässä postauksessa kuitenkin joistakin illan kävelylenkin bongauksista.
Filippa Nilsson Kallhed
Elsa Tomkowiak
Tähän sinänsä tylsän näköiseen laatikkoon kannatti kurkistaa myös sisälle.
Silmän aukoista tuli esiin mm. tällaisia näkymiä, Idun Baltzersen
Izzy Izvne
Astrid Myntekaerin veistos oli ehkä hienoin.

Kommentit

  1. Hienoja installaatioita ja ihana hotelli. Nuo veden päälle rakennetut olivat eniten omaan makuun, ja viimeisen kuvan simpukka on kyllä koskettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simpukka olikin itselleni vaikuttavin. Ja hotellille tosiaan suositus.

      Poista

Lähetä kommentti