Pollin piha, lohisoppaa ja tyrnikakkua Taivassalossa

 
Lähimatkailu jatkui. Olen jo muutaman vuoden pistänyt merkille tuttujen somepäivitykset Taivassalossa sijaitsevalta Pollin pihalta. Ja kun päivitykset olivat poikkeuksetta positiivisia, piti paikalle itsekin vihdoin poiketa.
 
Pollin piha on kesäkahvilan, kokous- ja juhlapaikan ja kotimuseon yhdistelmä.  Polli-nimi tulee tilan nimestä, Pollilan tila on ollut olemassa ainakin jo 1700-luvulta lähtien. Kahvilarakennus, jossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja on tilan vanha graniitista 1920-luvulla valmistunut navetta.
 
Päärakennuksessa asuttiin vielä 2000-luvulla, mutta varsin alkeellisesti. Vuonna 2007 Milla ja Antti Lahdenperä ostivat tilan ja aloittivat tilan rakennusten korjaustyöt. 
 
 
  
 Päärakennus, jota voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin tai jossa voi majoittuakin on kunnostettu todella tyylikkäästi ja vanhaa kunnioittaen. Huoneet on sisustettu vanhoilla huonekaluilla ja esineillä ja tilan ja sen asukkaiden historia huokuu kaikista yksityiskohdista. 
  
Tilan isännän äiti kuulemma harrastaa vanhojen esineiden keräämistä ja Pollin pihalla onkin kaksi vanhaa aittaa, jotka ovat täynnä vanhaa esineistöä. Monia koti- ja kotiseutumuseoita nähneenä (ja ehkä vähän ammattitautina aittakokoelmiin välillä kriittisestikin suhtautuvana) voin sanoa, että nämä kokoelmat olivatkin mielenkiintoisia, siistejä, tilan ja alueen historiaan sopivia ja kainiisti aseteltuja. 
   
  
  
Pollin piha on kyllä yksi mukavimmista taukopaikoista tai kesäkahviloista, joissa olen käynyt. Kahvila on avoinna kesällä torstaista sunnuntaihin 11-17 ja tarjolla on yleensä ainakin ”isännän lohikeittoa” ja tilan omista tyrneistä valmistettua kakkua. 
 
 
Paikka on tyylikkäästi tehty kokonaisuus, jossa kaikki yksityiskohdat ovat kohdillaan vanhoja palargoniaruukkuja myöten. Eikä voi kieltää, etteikö kokemuksen olisi kruunannut se, että isäntäpariskunta asteli kesäsunnuntain vilskeessäkin suoraan kättelemään ja kertomaan tilan toiminnasta huomatessaan, että kävijät ovat ensikertalaisia. Niin sitä pitää!
Pollin Piha sijaitsee Taivassalossa aivan Kustavintien lähellä osoitteessa   Lahdenperäntie 142, 23310 Taivassalo. Ja sen monipuolisesta toiminnasta saat lisätietoa vaikka nettisivuilta
  



Kommentit

  1. Ihanaa, että olet käynyt Pollin Pihassa! Niin positiivinen paikka ja isäntäpariskunta on välitöntä ja tulee reippaasti kertomaan paikasta. Me saimme pari kesää sitten isännän vielä esittelemään rakennuksia pihapiirissä. Täytyy miettiä jos taas tänä kesänä ehtisi piipahtaa. Ja se kalasoppa!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinäkin olet käynyt :-) Juu, kalasopalle pitää mennä vielä uudelleenkin.

      Poista
  2. Wauu.. Upea paikka ja upea palvelu.. Luonto ja rakennukset 👍👍👍

    VastaaPoista

Lähetä kommentti