Lähimatkailua Vakka-Suomessa, alkukesäinen ajelu Kustavin Parattulaan

 
Jo lapsuudessa ajelimme silloin tällöin kesäisin Kustaviin, jossa usein vierailimme Kustavin savipajalla. Muistatteko, ne 1970-luvulla eri matkailureittien varrelle nousseet savipajat, jotka uudistivat niin kotien kuin mökkienkin teekuppi- ja uunivuokamallistot? Puhumattakaan tuikkulyhdyistä! No, se sama 1975 aloittanut savipaja toimii Kustavin Parattulassa vieläkin.
 
Kustavissa on vuosien aikana tullut ajeltua niin kesäisin kuin talvellakin ja aina silloin tällöin vierailtua tuolla savipajalla. Oli vuosia, kun ihmettelin, että miten ihmeessä paikka voi pysyä pystyssä. Ne samat mallit tuotannossa vuodesta toiseen, ruskeat ja siniset pyöreäelinjaiset ja vähän liukuvärjätyt kupit ja kipot.
 
Ja löytyihän sitä mallia vieläkin, mutta tiedättekö mitä, ne näyttivät jälleen aika hienoilta. Aika hurjan hienoa, että se sama malli löytää yhtä ostajansa.
 
  
 
Mutta nyt oli paikka kyllä uudistunut viime käyntikerrasta muutenkin. Paikkaa kutsutaankin nyt Kustavin Käsityökyläksi ja olihan siellä monenlaista. Savipaja ja sen myymälä olivat sitten viime kerran kokeneet aikamoisen kasvojen kohotuksen (minulla on siis jo joitakin vuosia viime käynnistä). Kauniita oman pajan tuotteita, mutta myös kivoja muita myyntituotteita, merellisiä ja luonnonläheisiä, Kustavissa kun ollaan.
Savipajan lisäksi paikasta löytyi sepän paja, hopeasepän paja selä lasinpuhaltaja.
Savipajan myymälän lisäksi alueella sijaitsee suuri punainen Paratiisipajan myymälä. Myynnissä on oman tuotannon laadukkaita kynttilöitä ja vähän erilaisia vaatemerkkejä ja sisustustuotteita.
 
 
Niin, ja tietenkin se kahvila ja ne munkit!
 
Savipajalta ei ole pitkä matka Parattulan rantaan, jossa sijaitsee paljon laajentunut ja kehittynyt Peterzénin satama. Kaunis lahdenpoukama, jossa sijaitsee vierasvenesatama ja majoituskylä  monipuolisine palveluineen ja suosittu rantaravintola lahjatavarapuoteineen. 
Ihan mukava lähimatkakohde!

Kommentit