Pitsiviikon avoimet pihat Raumalla

Pieni hyppäys Ruotsista Raumalle. Perinteinen Pitsiviikko ja sen avoimet pihat ja pihakirppikset. Tänne vaan on joka vuosi päästävä.
Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma ja sen kymmenet talot, jotka avaavat porttinsa meille turisteille. Vaikka pihat ja osittain ne kirppistavaratkin ovat vuosittain pitkälti samoja, ei se haittaa. Aina huomaa jotain uutta. Ja lisäksi ne raumalaiset(kin) ovat niin mukavia.
 
Ilmainen kesätapahtuma, jota todellakin suosittelen. Avoimet pihat ja pihakirppikset ovat tänä vuonna vielä sunnuntaihin 28.7. saakka ja pihat avoinna yleensä klo 10-18 välisen ajan.
 
 
Toki Pitsiviikon muukin ohjelma kannattaa tarkistaa. Tarjolla on vaikka mitä pitsistä lapskoussiin ja näyttelyistä musiikkiin. Tiistaina ohjelmassa oli mm. kansallispukujen tuuletusta.
Tapahtuman pihat löytyvät tästä kartasta.

Kommentit

  1. Oi kun näyttää kivalta!:) Me ollaan tänään lähdössä Naantaliin, joka on yksi mun lempparikaupungeista <3 Rauma olisi kyllä niin ihana kohde ensi kesällä, jos ei nyt tänä kesänä enää ennätetä :)
    Kiitos inspiraatiosta ja mukavia kesäpäiviä toivottelee Ida
    Kotona kaupungissa -blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Älkää sitten unohtako Uuttakaupunkia. Helmi noiden kahden välissä.

      Poista
  2. Pitsiviikot olen kerran päässyt kokemaan mutta siitä on jo aikaa. Ehkä ensi kesänä sitten taas.
    Ihania puutarhoja!

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta. Itse en paikalle ehtinyt, mutta pari siskoani kävivät kurkkaamassa pitsiviikoilla. Rauma on kyllä kaunis paikka.

    Nämä on kivoja, kun pääsee tutustumaan lähemmin taloihin ja niiden pihoihin. Olen käynyt Pietarsaaressa asuessani vastaavassa. Myös Kaskisissa sattui olemaan pihakirppispäivä, kun olimme viime kesänä siellä tutustumassa.

    10.8.2019 avoimet pihat järjestetään myös Tammisaaren vanhassa kaupungissa. Se on ensimmäistä kertaa. Olen siellä anoppilassa pitämässä kirpputoria silloin. Siellä on myös muuta ohjelmaa ja kirpputoreja. Tervetuloa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin instastasi vinkit siitä ja laitoin mieleeni. Ei tiedä, jos vaikka...

      Poista
  4. Nämä Pitsiviikot on kiinnostaneet minua, ja olen kerran jos toisenkin suunnitellut siellä käyntiä. Mukava lukea millaista siellä on ollut. Ihania vanhoja taloja!

    VastaaPoista
  5. Onpa söpön näköistä! Pitsiviikoilla on tullut vierailtua joskus lapsena, mutta siitä ei ole mitään mielikuvaa tai muistoa. Nyt osaisin varmaan arvostaa tapahtumaa ihan uudella tavalla.

    Tosi jännä, että pääsee tutustumaan talojen pihoihin vielä. Usein noissa vanhoissa kortteleissa juuri ihanat sisäpihat ovat niitä kaikista idyllisempiä paikkoja. Voisin ihan kuvitella itsekin asuvani tuolla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti