Vielä pari vinkkiä Riikaan

 
Koska en nyt mikään ammattireissaaja ole, niin ennen matkoja etsin tosi paljon vinkkejä niin kirjoista, esitteistä (joku tekee vielä sitäkin), lehdistä ja tietenkin netistä. Ja etenkin erilaisista matkablogeista. Siksi uskallan minäkin vielä kirjoittaa muutaman vinkin Riiasta. Eli mitä ja missä syötiin ja missä pää pistettiin tyynyyn.
Yövyimme vanhassa kaupungissa suhteellisen edullisessa Hotelli Monte Kristossa. Hotelli oli kaikin puolin sopiva tämän tyyliseen matkaan, jossa ei käytännössä vietetty aikaa huoneessa kuin sen nukkumisen verran. Hotelli on sopivalla tavalla vanhanaikainen, joten modernia "skandinaavista ilmettä" kaipaavien ei sitä kannata valita. Hotelli sijaitsee vanhassa rakennuksessa, joten käytävät ja huoneet ovat hieman sokkeloisia ja huoneetkin varmaan kaikki erilaisia. Korkeita ne ainakin olivat. Meidänkin ikkunan edessä oli  portaat, että ylettyi katsomaan ikkunasta.
 
 
Huoneet olivat siistit, samoin kylpyhuoneet. Kahden hengen huoneen hinta toukokuussa oli noin 75€ aamiaisella. Varsin edullinen siis. Aamupalla  nyt ehkä oli hieman ahdasta ja välillä loppuivat astiat välillä taas kahvit, mutta hinta-laatusuhteelta oikein passeli hotelli.
Koitin etukäteen tutkia sopivia ravintoloita ihan siitä vanhasta kaupungista. Moni oli kirjoittanut positiivisesti Pietarinkirkon vieressä sijaitsevasta Domini Canes -ravintolasta. Varasimmekin ensimmäiseksi illaksi sieltä pöydän. Onneksi varasimme, sillä illalla kaikki pienen ravintolan pöydät näyttivät olevan varatut. Ruoka olikin hyvää, kauniisti asetellut annokset ja erinomaiset jälkiruoat. Tätä ravintolaa voin hyvin suositella muillekin.
 
Minun illalliseni koostui näistä kauniista annoksista: tomaattikeittoa, mureat ribsit ja omenaleivos jätskillä. Hinta yhteensä noin 20 euroa.
  
Ravintoloita ja kahviloita kaupungista kyllä löytyy. Kesäaikana aukioilla ja toreilla on lisäksi paljon terasseja, joten vatsansa saa varmasti täytettyä. Turistien suosima ravintola on myös aivan kävelykatujen kulmassa sijaitseva Moon Shine, joka on sisustettu 50-luvun rock-henkisesti autoineen, dinersohvineen, elviksineen ja pinup-tyttöineen.
Kuten arvata saattaa, löytyy listalta enimmäkseen hampurilaisia. Ravintolassa soi lähes joka ilta tyyliin sopiva elävä musiikki.
 
Viehättävä pieni kahvila löytyy Riian vanhimpien säilyneiden talojen, kolmen veljeksen talojen vastapäiseltä kujalta. Sisäpihalta löytyvä kahvila Parunasim mainostaa olevansa romanttisin kahvila Riiassa. Mukava joka tapauksessa. 

Tässä tämän kevään Latvia-postaukset. Seuraavaksi sitten vaihteeksi kotimaan kokemuksia. Seuraa blogia Facebookissa, niin tiedät, mitä on tulossa.

Kommentit

 1. Hiukan tässä suunnitteilla Riika elokuusssa. Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ja kivaa, jos jostain vinkistä on apua muillekin.

   Poista
 2. Pari vuotta sitten kävimme Riikassa, tykkäsin tosi paljon ja mieskin. Sanoin että tänne haluan toistekin. Hän siihen että " Maailmasta löytyy niin paljon paikkoja, että mennään taas johonkin missä ei olla käyty." Jne.... Näytin hänelle sinun postauksen missä olit automuseossa. Me ei tiedetty/ tajuttu ottaa selvää sellaisesta. Nytpä HÄN on se joka haluaa Riikaan!!!! Kiitos sinulle siitä toiveeni toteutuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hauskaa. Niinhän sitä itsekin usein ajattelen, että ei toista kertaa samaan paikkaan, koska nähtävää riittää. Toivottavasti automuseo ei petä :-)

   Poista

Lähetä kommentti