Baltian suurin automuseo, Riian Moottorimuseo 
Jos Riian vanha kaupunki, jugendkorttelit ja Jurmalakin on jo katsastettu, voisi yksi kohde olla Riian Moottorimuseo. Ainakin, jos seurueessa on yhtääkään autoista, moottoripyöristä tai toisaalta lievästäkään neuvostonostalgiasta kiinnostunutta. 
Museo sijaitsee  jonkun verran kaupungin ulkopuolella, kävellen ei sinne kannata lähteä. Keskustasta museon ohitse kulkee bussilinja 5 (matka kestää noin 40 minuuttia), seurueemme käytti kuitenkin taksia.
Museo on viime vuosien aikana käynyt läpi lievän modernisoinnin ja olikin kaikin puolin toimiva, kiinnostava ja siisti museo. Museon vieressä sijaitsee jonkinlainen moottorirata ja museoravintolan parvekkeelta saattoi ainakin meidän käydessämme katsella (ja kuunnella) Porche-autojen ajoja.
 
Museo sijaitsee kolmessa kerroksessa. Esillä on niin autoja, moottoripyöriä, mopoja ja polkupyöriä. Tietoa oli saatavissa, jos siitä oli kiinnostunut. Museossa oli mielestäni erittäin onnistuneet inforuudut, joista halutessaan saattoi lukea jokaisen auton taustoista aika paljonkin. Myös englanniksi.
 
Eräänlaisia johtotähtiä näyttelyssä olivat entiset neuvostojohtajien limusiinit. Esillä oli mm. Leonid Brežnevin kolaroima Rolls Royce. Vuonna 1980 hän romutti Moskovassa kuuluisan Rolls Royce Silver Shadowin, joka nyt on esillä museossa kolarin jälkeisessä kunnossa. 
 
Museossa oli myös monenlaista houkutinta koskemiseen ja tekemiseen, joten voisin kuvitella, että vähän isommat lapset ainakin viihtyisivät museossa. Mekin vietimme jälleen pitkän tovin asettautuessamme erilaisissa kokoonpanoissa museon tarjoamaan valokuvauspisteeseen. Nyt meillä oli mahdollisuus ajaa Stalinin avoautolla paraatissa ja lähettää siitä itsellemme sitten otos sähköpostiin. Ja kivaa oli! 
Aika monessa auto- tai moottorimuseossa olemme mieheni kanssa vuosikymmenten aikana käyneet ja tämä oli kyllä yksi mukavimmista. Kriittinen kuskini oli siellä nyt jopa toista kertaa!
 Automuseon kahvilassa on muuten päivisin tarjolla myös edullista ja maukasta lounasta!
Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, mitä on tulossa.


Kommentit