Taidetta Finlaysonilla

Olenkohan tarpeeksi monta kertaa kirjoittanut, että pidän Tampereesta. Tosin aika moni muukin paikka kelpaa. Tampereelta kuitenkin löytyy aina jotain helposti lähestyttävää, mutta silti kiinnostavaa nähtävää. Kuten nyt vaikka taidetta. Yksi tapahtuma, mitä pitää kesällä päästä katsomaan, on Finlaysonin alueen ilmainen taidenäyttelykeskittymä Finlayson Art Area. Siitä olen joka vuosi pitänyt, niin nytkin.
Finlaysonin vanha tehdasalue hienoine tiilirakennuksineen ja korkeine piippuineenhan sijaitsee aivan siinä kaupungin keskustassa, Keskustorin pohjoispuolella. Siinä, missä Plevna ja Finnkinon elokuvateatteritkin sijaitsevat. Alueella on useita taidegallerioita sekä Työväenmuseo Verstas.

Kesätaidetapahtuma Finlayson Art Area levittäytyy tosiaan alueen sisä- ja ulkotiloihin. Tänä kesänä esillä on mm. Rosa Liksomin suunnittelema katumaalaus ja Pekka Kauhasen suuria veistoksia. Molempien taidetta löytyy myös alueen sisänäyttelytiloista.
 
Yllä olevissa kuvissa Rosa Liksomin taidetta.
Kaikkein parhaiten tapahtuma tunnetaan varmaan katumaalauksista. Värikkään kuviot alueen asvalttipihoilla ovat jotenkin lapsellisen vaikuttavia. Myös ne ovat eri taiteilijoiden suunnittelemia.
 
 
Yllä olevat kuvat ovat Pekka Kauhasen  "Kulkue" -veistosnäyttelystä. Kauhanen on kuvanveistäjä, joka on tunnettu etenkin näistä erilaisista suurikokoisista teräsveistoksista. Hänen viimeisin suuri hankkeensa oli Talvisodan kansallinen muistomerkki Helsingin Kasarmitorille.
Katumaalausten lisäksi oma suosikkini oli Hannu Palosuon näyttely. Moni teoksista on maalattu vanhojen kahvisäkkien kankaalle, monessa levein pensselinvedoin maalatut ihmishahmot, yleensä kasvot poispäin. Kiertelimme kuskin kanssa itseksemme ja totesimme yhteen ääneen pitävämme juuri samasta työstä (kuva alla). Ei kai siinä sitten sanoja tarvita.
Hannu Palosuo: Vanitas Vanitatum, 2018.


Tapahtuma on avoinna yleisölle 8.6.–26.8.2018 ja sen näyttelyihin on vapaa pääsy.
 Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, mitä tulossa.

Kommentit

 1. Niin tykkään Finlayson Art Areasta! Se on jotenkin niin sympaattinen kun teokset ovat esillä kaikkien nähtävillä ihan milloin vaan ja ovat tuollaisia supervärikkäitä. Tuo niin ihanaa väriä Finlaysonin muutenkin hienoon miljööseen. Kävin juuri viikonloppuna tuolla pyörimässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että meitä on muitakin. Minäkin tavallaan matkustan sen yht 400 km tuon takia

   Poista
 2. FAA on ihan mun ykkössuosikki Tampereen tapahtumista, en voi hehkuttaa sitä tarpeeksi! On ollut monena kesänä tarkoitus kirjoittaa siitä blogiinkin, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ja tähän tapahtumaan uskaltaa ihan ummikkokin vaikka ei olisi eläissään käynyt yhdessäkään taidenäyttelyssä tai galleriassa!

  VastaaPoista
 3. Tämä on loistavaa matalan kynnyksen taidetta, johon voi vain piipahtaa ohikulkumatkalla. Tampere on muutenkin kovin helposti lähestyttävä paikka, ja kesätapahtumia löytyy vaikka millä mitalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi vuodelta olen alkanut pitää juuri Tamperetta mielikaupunkinani. Kahden tunnin ajomatkan päässä on aina mukavaa taidetta ja kivoja museoita. Kaupunkikeskusta on myös "helppokulkuinen".

   Poista
 4. Viime kesänä kävimme tuolla ja kiva katsoa miltä alue tänä kesänä näyttää! Yllättävän iso ja monipuolinen tuo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä vähän on tullut sellainen tapahtuma, jossa joka vuosi pitää käydä.

   Poista
 5. Liian harvoin tulee käytyä taidenäyttelyissä. Upean näköisiä teoksia. Tampere on kaunis ja monipuolinen kaupunki, viime syksynä siellä poikkesin lyhyellä viikonloppulomalla ja täytyisipä ottaa uusiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on kyllä yksi mukavimmista kaupunkilomakohteista Suomessa - minun mielestäni. Aina riittää uutta katsottavaa.

   Poista

Lähetä kommentti