Ovenkahvoja, rautanauloja ja savolaishuumoria - Porvoon Wanha rautakauppa

Vanhassa talossa asuva tarvitsee aika ajoin "varaosia" tai ihan uusia, talon tyyliin sopivia rakennusosia. Nykyään Suomestakin jo saa monenlaista, niin uustuotantona valmistettua kuin puretuista taloistakin kerättyä. Olen aikaisemminkin kirjoittanut mm. Billnäsin rakennusapteekista ja tosi vaikuttavasta Metsänkylän navetasta Hämeenlinnan liepeillä. Nyt kävin pikavisiitillä Porvoon Wanhassa rautakaupassa, jossa tosin olen muutaman kerran aikasemminkin poikennut.
Liikkeestä löytyy paitsi kaikenlaista tarpeellista, myös kauppias, joka kyllä huolehtii varsinaissuomalaisen puolesta puhumisesta.
Rautakauppa löytyy vanhasta rautatieasemarakennuksesta. Se taas löytyy vanhan Porvoon suunnasta tullessa joen toiselta puolelta. Samassa rakennuksessa toimii myös mm. huonekaluverhoomo.

Jos Porvoon suunnalla liikutte, niin Brunbergin suklaatehtaan lisäksi kannattaa ehdottomasti poiketa myös tähän rautakauppaan.

Kommentit

  1. Brunbergin suklaatehtaassa ja Pienessä suklaatehtaassa on kyllä vierailtu, mutta tällaisesta en ole aiemmin tiennyt. Paljon näyttää olevan kaikenlaista, ja hyvässä järjestyksessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainio paikka tosiaan. Ja onhan siellä Porvoossa paljon nähtävää, ehkä täälläkin vielä palaan asiaan.

      Poista

Lähetä kommentti