Kaupunkilomalla Turussa

Turku on meille läheisin "isompi" kaupunki. Jo lapsuudessa käytiin Turussa ostamassa ensimmäiset merkkifarkut tai syömässä se elämän ensimmäinen pitsa tai hampurilainen. Kaupunkia kohtaan on läheiset tunteet myös siksi, että opiskeluaikana tuli asuttua jollakin lailla kaupungissa noin kuuden vuoden ajan kaikkiaan neljässä eri osoitteessa.Vielä nytkin siellä tulee käytyä välillä useammankin kerran kuussa. Silti se osaa vielä yllättää kauneudellaan.

Viime viikonloppuna oli vielä urheilupainotteista ohjelmaa, kun jälkikasvu osallistui Turussa pidettävään turnaukseen. Ja niitä pelejä kun ei haluaisi jättää väliin. Nyt oli mahdollisuus asua "siskonpedissä" isonsiskon viikonlopun tyhjillään olleessä asunnossa. Vietimme siis kaupunkilomailua - käymättä kuitenkaan yhdessäkään museossa!
Keväinen Turku oli täynnä kirsikankukkia, heleän vihreitä vaahteroita, ihmisiä, markkinoita ja seitsemän kukkulan Finlandiaa.
Turun filharmoninen orkesteri järjesti hienon tapahtuman orkesterin 225-vuotisjuhlan kunniaksi. Se oli jakautunut ja jalkautunut seitsemälle Turun kukkulalle. Tähtitorninmäeltä orkesteria johti Leif Segerstam. Kaikkien kukkuloiden soitot tallennettiin monikameratekniikalla yhdeksi kokonaisuudeksi. 

Me ehdimme seuraamaan tapahtumaa juuri Tähtitorninmäelle. Väkeä oli ja vaikka kapellimestarista näkyivät vain kädet, sai Finlandia silti silmäkulmat kosteiksi.
Kuva on täältä
Lauantai illalla oli vielä aikaa kävellä pitkin Aurajokirantaa. Niistä vuosista, kun itse asuin ja opiskelin Turussa, on juuri tämä alue kokenut käsittämättömän muutoksen. Kaunis kaupunki!

Aivan kuten nuoret turkulaiset suunnittelijatkin ovat oivaltaneet
- Varför Paris, vi har ju Åbo!

Kommentit

 1. Jollantappa nii kauhjan kivoi kuvei!

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Ei aina tarvitse tosiaan mennä museoon,joskus on kiva kierrellä vain ympäriinsä ja aistia. Mahtava kyllä tuo konsertti! Tuolla Tähtitorninmäellä me ei ehdittykään käydä, joten sekin seuraavalle vierailulistalle. Ja nuo kirsikankukat!! Tännekin sellaisia kiitos. Odotan kovasti omenankukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ensi kerralla Vartiovuorenmäelle. Siinä laidallahan on myös Luostarinmäki!

   Poista
 3. Kyllä Turku on hieno kaupunki. Oma kaupunkikotikin näkyy yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aina välillä on hyvä katsella tuttujakin maisemia kameran läpi. Ehtii huomata asioita.

   Poista
 4. Turku on kyllä kaunis kaunpunki varsinkin keväällä ja kesällä... aika usein tulee käytyä, kun naapurissa asumme..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneutta toki löytyy lähes kaikista kaupungeista, mutta kyllä tuo joki ja historia yhdistettynä on aika hieno yhdistelmä. Ja hienosti on kaupunkikuva etenkin jokirannassa kohentunut.

   Poista

Lähetä kommentti