Merellisiä maalauksia merellisessä ympäristössä

Uudenkaupungin kesäisenä keskuksena voidaan pitää Pakkahuoneenrantaa - kaupungin vierasvenesatamaa ympäristöineen. Vierailevat veneet ja veneilijät, kahvittelevat kaupunkilaiset, moottoripyöräilijät, autoilijat, keskiviikkoiltojen iltatorilla kiertäjät, kalakaupassa käyvät ja iltakävelijät kohtaavat täällä muutaman kuukauden ajan vuodesta. Alueesta on todellakin viime vuosikymmeninä muodostunut kesä-Uusikaupungin keskus.
Vanhassa Vason myllyrakennuksessa on keväästä syksyyn avoinna mielenkiintoinen näyttely. Näyttely on kovin merellinen. Perusnäyttelyssä on esillä uusikaupunkilaisen puisen purjelaiva Warman suurikokoinen pienoismalli, vanha huvivene, kanootti, suuri määrä vanhoja venemoottoreita jne. Tämän kesän ajan näyttelytilaa elävöittää myös meriaiheinen taidenäyttely. Turkulaisen merimaalari TH Norlingin perinteiset, pikkutarkkaan ja huolellisesti maalatut laivataulut ovat ehkä näyttelyn suosituimpia maalauksia.
Suomen Joutsen Kap Hornissa tai aikansa suurin höyrylaiva uusikaupunkilainen Kronoborg - vaikuttavia maalauksia.  Osa töistä on taiteilijan sanojen mukaan "kesätaidetta". Näihin Vason näyttelytiloihin hyvin sopivia vanhalle purje- tai pressukankaalle maalattuja majakoita, laivoja, huviveneitä. Kesätaidetta paitsi aiheidensa puolesta, myös sen takia, että niiden kuivuminen valmiiksi on nopeampaa.
Näyttelystä löytyy myös muutama täysin erityylinen teos, oma suosikkini on alakuvassa keskellä näkyvä Teräs -aiheinen sini-punainen maalaus.

TH Norlingin merimaalausten näyttely "Kronoborgin vanavedessä" on esillä Vason näyttelytilassa Uudessakaupungissa syyskuuhun 2015 saakka joka päivä kello 10-17. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.
Näyttelyn on järjestänyt Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys. Näyttelytilassa on myös yhdistyksen myyntipiste, jossa on myynnissä paitsi merellistä kirjallisuutta, myös aiheeseen liittyvää lahjatavaraa, postikortteja jne.
 
Lisään tähän loppuun vielä asian jonka avulla blogin seuraaminen helpottuu. Blogilista lopettaa pian toimintansa ja uusi paikka johon voi linkkailla blogiaan, postauksiaan ja seurata muiden blogeja on Blogipolku mistä löydät myös Sikses kivat paikat.

Kommentit

  1. Kyllä tämänkin postauksen perusteella voidaan sanoa, että Uusikaupunki on upea merenrantakaupunki! :) Pitää kyllä tulla joskus kokemaan ihan livenä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti