Museo, joka olisi parhaimmillaan varmaan jonain muuna aikana - Viron ulkoilmamuseo

Kun muut joululomamatkailijat suuntasivat Tallinnan Rocca al Maressa ostosparatiisiin, ajelivat nämä kaksi katsomaan sitä melkein ainoaa Tallinnan maanantaina avoinna olevaa museokohdetta. Tämä Viron ulkoilmamuseo on perustettu 1957 ja yleisölle se avautui vuonna 1964.  

Alueelle on siirretty kymmeniä rakennuksia eri puolilta Viroa. Kaikkiaan alue on yli 70 hehtaarin suuruinen. Alueelle on rakennettu tusinan verran maatiloja rakennuksineen. Alueelta löytyy maatilojen lisäksi mm. sepän paja, koulu, kappeli, kievari, tuulimyllyjä, vesimylly jne. Rakennuksia alueella on 74.
Museo on avoinna ympäri vuoden ja on toki luonnollista, että parhaimmillaan se olisi kesäaikana. Museoalueella järjestetään ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia ja erityisopastuksia erilaisille ryhmille. Nyt välipäivinä alue oli kovin hiljainen. 
Alueella pääsi toki vierailemaan muutamaan rakennukseen. Ovet olivat avoinna mm. kauppapuodissa, koulussa, sepän talossa sekä yhdessä asuintalossa. Sisällä oli henkilökuntaa, jotka eivät kuitenkaan ”tehneet” mitään, eli taloissa ei tavallaan nyt toimittu tai eletty. Joulu oli kyllä huomioitu, sillä joulukuuset löytyivät avoinna olevista kohteista.

Alue on todellakin suuri ja kiersimmekin sen lähes kokonaan, joten hyvä talvipäivän lenkki sentään tuli tehtyä. Kesällä alueella on enemmän elämää ja myös eläimiä. Hyvällä säällä varmaan voisi nauttia vaikka eväitä Koplinlahden rannalla. Nyt aluetta olisi voinut kiertää myös kolmen euron hintaisella hevosen vetämällä rekiajelulla.
Lipunmyynnistä saattoi vuokrata audio-oppaita tai vaikka potkukelkkoja. Me kiertelimme euron kartan kanssa.
 

Kommentit

 1. Ulkona olisi varmasti enemmän nähtävää/fiilisteltävää keväällä/kesällä/syksyllä, mutta sisätiloiltaan paikka näyttää kauniilta lumipeitteenkin keskellä! Ja rekiajeluakin vielä! AH! ♥

  VastaaPoista
 2. Onpa massiivisen suuri museoalue! Kuinka paljon sinne on Tallinnasta matkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autolla noin vartti. Hop on off -turistibussin reittiin näytti kuuluvan myöskin. Tavallisellakin bussilla varmasti pääsee. Tässä vähän lisätietoa. http://www.evm.ee/fin/yhteystiedot

   Poista

Lähetä kommentti