Lastenkirjakuvituksia, silakkamarkkinoita ja linnan juhlia

Olen aikaisemminkin todennut, että Helsingin kaupungin Virka Galleriassa kannattaa käydä. Ei pelkästään niiden hyvien ja ilmaisten vessojen takia, vaan myös näyttelyiden. Kesällä esillä oli mm. vanhoja Osuuskauppajulisteita ja -mainoksia. Nyt galleriassa on esillä parikin viehättävää ja hyvälle mielelle saavaa näyttelyä. 
 
Tarinoiden puisto -näyttelyssä on esillä lumoavia lastenkirjakuvituksia. Pro lastenkirjallisuus ry:n kokoama näyttely on suurin koskaan esillä ollut suomalaisen lastenkirjakuvitustaiteen näyttely. Kuvitusnäyttelyssä on mukana lähes 40 kuvittajaa. Näyttely koostuu paitsi alkuperäiskuvituksista myös niistä kirjoista, joissa kuvat ovat sekä monista erilaisista tapahtumista.

Toinen näyttelyistä esitteli Juhlaa ja arkea Kauppatorin laidalta. Näyttelyn on koonnut Suomen Nukketaiteilijat ry. Ilmeikkäistä pikkunukeista kootussa näyttelyssä ollaan niin itsenäisyyspäivän juhlissa kuin joulukirkossakin. Yksi nukkekuvaelmista esittää entisajan silakkamarkkinoita myyjineen ja ostajineen. 

Kommentit

  1. No johan oli väriä! Ja minä sainkin vinkkiä että tuolla olisi nukkeja esillä. Paljon samoja mitä Jyväskylässä onkin jo näkynyt, mutta jotain uuttakin. On ne vaan taidokkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidokkaita olivat - ja ilmeikkäitä. Galleriassa vilisi myös paljon pieniä lapsia, jotka lauloivat, leikkivät ja lukivat. Tai kuuntelivat lastekirjojen lukemista. Iloinen mieli tuli.

      Poista

Lähetä kommentti