Keräilijän taidekokoelmat kesän ajan Sastamalassa

Jos tässä kesä-heinäkuun aikana kuljette Sastamalan ohi... siis minkä? No, Vammalan sitten. Niin poiketkaa kulttuuritalo Jaatsissa sekä viereisessä Galleria Akselissa. Heinäkuun loppuun saakka on esillä paikallisen autokauppias Aulis Ylösen kokoelmista koottu näyttely. Näyttelyn yhdistävänä tekijänä on paikallisuus. Taiteilijat tai heidän aiheensa liittyvät jotenkin Vammalan-Tyrvään-Sastamalan seutuun.
Minä ainakin miellän Vammalan kirjallisuuden kaupungiksi, joten oli vähän yllätyskin, miten sinne on aikojen saatossa keskittynyt myös monenlaista taidevaikuttajaa.
Jaatsi -kulttuuritalo on aikanaan ollut Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti. Akselin isä oli Tyrväällä nimismiehenä ja monilapsinen perhe asui talossa, jossa nyt toimii Sastamalan kulttuuritoimisto. Talossa on myös näyttelytila. Nyt, heinäkuun loppuun asti esillä on tosiaan yllättävän monipuolinen taidenäyttely (johon on vapaa pääsy).

Taiteilija Emil Danielson vietti kesiään Karkun Pirunvuorelle rakentamassaan kivisessä ateljeessa.
Rudolf Koivu asui lapsuudessaan Tyrväällä. Näyttelyssä oli useampia Koivun töitä, myös öljyvärimaalauksia.
Jaatsin vieressä sijaitsee taidekeräilijä Aulis Ylösen pitämä Galleria Akseli. Näyttely jakautui Jaatsin lisäksi myös galleriaan.

Oik. Nina Terno, hevonen
Taisto Toivonen, VaivaisukkoKommentit