Jouluvaloja ihmettelemässä

Kun niitä vapaapäiviä on enemmän kuin kolme, alkaa jo niin tehdä mieli jonnekin. Ja kun oli mahdollisuus saada koko perhe samaan autoon, niin jokaiselle sitten jotakin. Tänä vuonna ei ennen joulua käyty missään joulumarkkinoilla eikä edes ihmettelemässä kauppojen jouluikkunoita. Kotikaupungin jouluvalot toki tuli katsastettua jo ennen joulua. Maanantaiajelu suuntautui siis pääkaupunkiin. 
 
Ja kaikki museot tietenkin kiinni! No, minulle riitti, että sain ihailla Esplanadin jouluvaloja ja katsella näyteikkunoita.
Klaus Haapaniemen suunnittelemat Kettu-oopperapuvut Iittalan näyteikkunassa.
No tämä Minna Parikan näyteikkuna on vaan aina katsastettava.
Yhdelle matkan pääkohde oli keskellä espoolaista asuinaluetta sijaitseva koripalloaiheinen kauppa. Vuosien aikana olemme matkoilla käyneet ehkä miljoonassa urheiluliikkeessä ja tämä teki kyllä valikoimaltaan suomalaisittain jo ihan vaikutuksenkin.
Toinen halusi käydä siinä Länsisataman Verkkokaupassa. Sen kaupan ilmaista huvia on vierailu seitsemännen kerroksen kattotasanteella. Aurinkoisella ilmalla sieltä saattoi vaikka laskea näkyvän yhteensä 36 torninosturia.
Muuten päivän teema oli juuri se jouluvalojen ja näyteikkunoiden ihasteleminen - ja Akateemisessa kirjojen hypistely. Ihmeen piristävää sekin.
 Stockmannin jouluikkunoista vielä osa oli näkyvissä.

Kommentit