Joulupäivitys

 
 
 
 
Tämä blogi on kuin talvihorroksessa. Kesällä liikutaan ja nähdään kivoja paikkoja. Talvella ollaan kotona, nautitaan oman kaupungin kävelyteistä, katsotaan elokuvia, luetaan, poltetaan kynttilöitä ja kootaan perinteisesti palapeliä. Niistä ei juuri kirjoitettavaa ole.
Rentouttavat joulupyhät kohta takana, vaikka loma vielä jatkuukin. On ihasteltu joulukuusta, muisteltu sen avulla menneitä matkoja, katseltu iso määrä elokuvia, tehty kävelylenkkejä, käyty hautausmaalla...
 
On tavattu läheisiä, ihmetelty joulupäivän kuutamoa, tapaninpäivän pientä lumisadetta, seurattu koripalloa, pihan lintuja, auringonnousuja ja laskuja.

Kommentit

 1. Onpa ehkä maailman kauneimpia joulukoristeita teidän kuusessa! Tuo Nukkumatti ja Daavid varsinkin! Mistä ovat peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin. Kaikkea muuta kuin joskus kuvittelin laittavani kuuseeni. Mutta tosiaan matkamuistoja. Nukkumatti löytyi aikanaan Berliinistä oikein etsimällä, Käthe Wohlfahrtin joulukoristekaupasta (saman ketjun Rothenburgin kaupasta on muutamia muita lasikoristeita kuusessa). Daavid on tietenkin ihan sieltä, missä Daavidkin on, eli Firenzen Accademian kaupasta. Samasta kaupungista kuusesta löytyy myös (Botticellin) kevät.

   Poista
  2. No niinpä arvelin, että ei ihan Suomen rajojen sisältä noita taida löytyä. Mutta onpa kiva matkamuistoajatus! Kuusenkoristeita. Taidan lainata ajatusta itsekin. :)

   Poista
  3. Kannattaa. On niin mukava perinne. Viime kesän reissulta oli niin vaikea löytää mitään sopivaa. Viimeisestä kohteesta Ruotsin ulkoilmamuseon kaupasta sitten löytyi puinen pieni lintu.

   Poista
 2. Teillä on todellakin aito joulutunnelma. Kaikki on niin aitoa ja kodikasta. Olen katsonut valokuvat jo moneen kertaan. Kuvista huokuu oikein rauha ja viihtyvyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Kun tekee oman näköistä - eikä sisustusblogien näköistä, saa viihtyisän joulun :-)

   Poista

Lähetä kommentti