Sirkusväkeä Kangasalla

 

Keskellä Kangasalaa sijaitsee paikallinen kulttuuritalo, ruosteenruskea Kangasala-talo. Ja siellä taas sijaitsee Kimmo Pyykkö -taidemuseo. Taidemuseo on avattu vuonna 2015 ja sen perusnäyttely museon ylimmässä kerroksessa esittelee kuvanveistäjä Kimmo Pyykön uraa ja taidetta. Kahdessa alimmassa kerroksessa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. 

Teemu Luoto, Trapetsityttö (1995) ja Trapetsipoika (2010).

Tänä keväänä esillä on näyttely Sirkusväkeä. Kaikkiaan 12:lta taiteilijalta on koottu teemoiltaan sirkukseen tai sirkustaiteeseen liittyviä taideteoksia. Näyttelyn taiteilijat ovat: Taisto Ahtola, Birger Carlstedt, Cris af Enehielm, Erik Enroth, Ester Helenius, Kerttu Horila, Alice Kaira, Virpi Kinnunen, Teemu Luoto, Tuulikki Pietilä, Kimmo Pyykkö, Taisto Toivonen. Esillä on niin keramiikkaa, tekstiilitaidetta, grafiikkaa, veistoksia kuin maalauksiakin 1930-luvulta 2010-luvulle.

Ester Helenius, Harlekiini ja ruusu (1930) ja Harlekiini (1933).

Taisto Ahola, Pierrot, 1982

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyt ovat olleet ennenkin mieluisia, niin tämäkin. Selkeä teema, jonka puitteissa on mahdollisuus tutustua useampaankin taiteilijaan. Ja mikä myös mukavaa, taidemuseo ei ole liian suuri. Juuri sopiva Museokortti-kohde, sillä museoon viitsii poiketa ihan vaan ”ohikulkumatkallakin”. 

Birger Carlstedt, Sirkus (1937).

Virpi Kinnunen, Kaksi pellen päätä.

Tässä näyttelyssä oli useita suosikkiteoksia. Tuulikki Pietilän tyylikkäät grafiikantyöt, Kerttu Horilan teokset nyt vaan ovat niin hienoja ja uutena tuttavuutena itselleni hienot tekstiilitaideteokset kangasalalaiselta Virpi Kinnuselta.  

Virpi Kinnunen, Ennen kameli neulansilmän (1987).

Virpi Kinnusen teoksia.

Kerttu Horila, Rottataiteilija (2004).

Kerttu Horila, Koirataiteilija (2004)

Museon seuraava näyttely herättää varmasti myös kiinnostusta. Teemana kesäajan näyttelyssä kun ovat hevoset. 

Tuulikki Pietilä, Tasapainoilija, pyöräilijä ja jonglööri (1961).

Sirkusväkeä-näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 22.5.2022 saakka. 

Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo viestistäsi, jonka jostain ihmeen syystä onnistuin poistamaan, pahoitteluni! Sinkan näyttely oli mieleeni ja Horilan töissä todellakin on jotain kiehtovaa!

      Poista
  2. Minäkin pidän siitä, kun näyttelyllä on selkeä teema. Olet nostanut nyt esille useampia kiinnostavia näyttelyitä. Saa nähdä jos ehtisi Tampereen seudulla toukokuussa jossain pysähtymään. Tuo tuleva hevosaiheinen näyttely kiinnostaisi minuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttelyä on helpompi jotenkin tulkita, kun sillä on yhtenäinen teema. Kiitos sinulle kommentistasi.

      Poista

Lähetä kommentti