Punaisia saappaita ja tanssivia vesiä Tampereella

Viikonloppuna päästiin kuin päästiinkin teatterimatkalle. Viime vuoden elokuussa sisko viestitteli, että nyt on tullut lisänäytös jo silloin loppuunmyytyyn Kinky Boots –musikaaliin, jota esitettäisiin syksyllä 2020 Tampereen Työväen Teatterissa. Liput oli siis ostettu yli vuosi sitten tuohon jo Helsingissäkin (toki myös muualla maailmassa) mainetta niittäneeseen musikaaliin. Mutta sitten tuli tämä. No, teatteriviikonlopun lähestyessä näytti kuitenkin siltä, että teatteri toimii, esitykset esitetään ja meidänkin liput olisivat voimassa. Katsojilta edellytettiin maskien käyttöä ja katsomossa oli käytössä vain osa paikoista. Seurueiden välille jätettiin aina väliä. Jouhevasti sujui teatterin järjestelyt ja kyllä oli hyvä ja viihdyttävä musikaali!

No, kerrankin meillä oli tuuria myös siinä mielessä, että juuri perjantaina oli alkanut perinteinen Tampereen valoviikot –tapahtuma.

Tämä tapahtuma järjestetään nyt jo 55. kerran. Ympäri kaupunkia syttyivät erilaiset valokoristeet ja valotaideteokset, jotka ovat näkyvissä aina maaliskuun puoliväliin saakka. Poikkeustilanteen johdosta ei tänä vuonna kuitenkaan järjestetty mitään erityistä avajaistapahtumaa.



Me kävimme katsomassa Tammerkosken ympäristön valoja ja Tanssivat vedet –valoteosta. Jos siis liikut Tampereen keskustassa tulevan viikon aikana, eli 31.10. saakka iltaisin klo 19-22 välisenä aikana, niin pysähdy hetkeksi. Tammerkoskella esitetään noin 10 minuutin välein teos, jossa joka ilta nähdään musiikin tahdissa (joka ilta eri musiikki) ”tanssivat” vesisuihkut, jotka on valaistu.

Koko Tammerkosken alueen ympäristö on kyllä hieno. Upeat vanhat punatiiliset tehdasrakennukset, savupiiput, toimiva kartonkitehdas keskellä kaupunkia. Ja kaikki kauniisti valaistuina. Tämä Tammerkosken alueen valaistus on valmistunut vaiheittain viimeisen viiden vuoden aikana ja on nyt valmis.


Valoviikkojen kohteista en löytänyt mitään kätevää karttasivua, mutta listoja valaistuista kohteista löytyy täältä.

Seuraa blogia myös Facebookissa.

 

Kommentit

  1. Enpä ollut kuullutkaan tuosta valoviikot-tapahtumasta. Näyttää todella hienoilta. Monesti reissussa tuonkaltaisia valoja tulee ihailtua ja kuvailtua. Todennäköisesti tänä vuonna ei tuonne tule lähdettyä, mutta täytyy pitää tuo mielessä tulevaisuutta silmällä pitäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme jonkun verran näissä valotaidetapahtumissa vierailleet, ne ovat mukavia pimeän ajan tapahtumia. Helsingissä, Tartossa, Tampereella aikaisemminkin jne.

      Poista
  2. Kiitos vinkistä ja upeista kuvista. Otimme vinkin niin tosissamme, että lähdimme eilen aamupäivällä ajelemaan Helsingistä Tampereelle, kiertelimme Hämeenpuiston, Keskustorin, Tammerkosken, Tuomiokirkon ja Hämeenkadun valot ja katsoimme kolmeen kertaan tanssivia vesiä. Juhaa ei Tampereelle, eli lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunkiin paljon houkutella tarvitse. Oli kiva iltaretki. Aila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mukava kuulla, että tämä kirjoitus innosti. Tampere on kyllä minunkin yksi suosikkikaupungeista, vaikke mitään siteitä sinne olekaan!

      Poista

Lähetä kommentti