Milanossa, muttei museoissa

Jälleen kerran vähän erilainen matkakirjoitus minulta. Kävimme nuoreni kanssa viime kesänä Milanossa ja tavoistani poiketen en valmistautunut matkaan oikeastaan mitenkään. En myöskään ohjelmoinut lyhyeen vierailuun yhtään museota, mikä tietenkin on vähän haastavaa, kun ollaan vanhassa italialaisessa kaupungissa. Mutta päätin nyt kuitenkin kirjoittaa tästäkin vierailusta.
 
Tiedän, että tätäkin kirjoitusta lukee edes yksi toinen, jota kiinnostavat koripalloaiheiset kaupat, joten vinkkinä sitten vaikka juuri sinulle. Viime vuonna vastaava matkamme suuntautui Berliiniin ja siitä kirjoitin silloin näin.
Milano osoittautui varsin monipuoliseksi urheilukauppakaupungiksi, etenkin tuon lajin osalta. Ja se toki olikin syy, miksi tämän kesän äiti-nuori -matkamme juuri sinne suuntautui. Euroopan ainoa virallinen NBA-store kun avautui juuri Milanoon kesällä 2018.
 
Toki matkaan saatiin sovitettua muutama muukin kohde. Duomossa nyt oli tietenkin kierreltävä ja mielenkiintoinen urheilumatkailukohde oli myös San Siron jalkapalloareena, jossa vierailimme. Mikäli matka olisi tehty muuna vuodenaikana, olisi ohjelmassa ollut myös käynti koripalloseura Olimpia Milanon areenalla, mutta nyt se ja sen fanimyymälä oli kiinni. 
No, mitä tämä meidän koriskauppafani sitten suosittelee. Tuo NBA-store on luonnollisesti oma nähtävyytensä. Liike sijaitsee keskustan ostosalueella, Galleria Passarellassa, Corso Europan varrella, lähellä Piazza San Babliaa. Mitä kaupassa sitten oli? Paitoja, paitoja, paitoja. Lippiksiä, kenkiä, huppareita, matkamuistotavaraa jne.
Mitä vaan siis. Eihän kauppa kooltaan tietenkään mikään New Yorkin storen luokkaa ollut, mutta elämys nyt kumminkin.
  
Valikoimaltaan ehkä vielä laajempi oli Airness-niminen liike. Se löytyy modernista rakennuskompleksista Garibaldi-rautatieaseman läheltä. Täältä löytyi myös tuon paikallisen Olimpia-seuran fanituotteita.
Hyviä koripallotavaran liikkeitä Milanossa olivat myös useat Niken ja Foot Lockerin kaupat. Niitä löytyy läheltä Duomoa olevilta kauppakaduilta ja myös mm. keskusrautatieasemalta.
Koriskauppamatkailu ei ole pelkkää shoppailua, ei suinkaan. Siinä, missä itse saan tyydytystä ja hyvää mieltä vaikka jonkun pitämäni taiteilijan taidenäyttelystä ja voin matkustaa jonnekin siitä syystä, siinä tämä harrastaja ja paitakeräilijä nauttii aivan kuin museokävijä vierailuista näihin kauppoihin. Ja hän saa hyvää mieltä pelkästään näkemistään aidoista alan vaatteista tai tavaroista. Kaupoissa on toki myös paljon muutakin katsottavaa. Aitoja pelaajien paitoja, kenkiä, palloja nimmareilla, screeneiltä esitettäviä pelejä ja mainoksia, eräänlaisia museokokemuksia siis nämäkin.
  

San Siron jalkapallostadion

 
San Siron Areena on myös oikein hyvä matkailunähtävyys urheilufanille. Kuten moniin muihinkin tunnetuille suurille stadioneille, myös tänne järjestetään kiertokäyntejä.
  
San Siron areenalle mahtuu jopa yli 75.000 katsojaa, se on sekä jalkapallojoukkue AC Milanin että Interin kotiareena. Stadion valmistui tähän muotoonsa keväällä 1990. Stadionilta löytyy myös museo (no kävinhän minä museossa!) ja hulppea fanikauppa.
Stadionkierrokselle pääsee maksusta kulkemaan ihan itsekseen, reitin varrella pääsee käymään mm. molempien kotijoukkueiden pukukopeissa, kävelemään mixed zonen läpi ja reitti johtaa vielä pelaajatunnelin kautta kentälle ja katsomoon.
 
No hei, muutama kaikille tuttu kohde vielä Milanosta. Kaupungissa tuskin voi käydä kävelemättä tämän hulppean kauniin Galleria Vittorio Emanuelen läpi tuomiokirkkoaukiolle ja sinne Duomoon.
Euroopan toiseksi suurin katedraali, vaikuttava niin ulkoa kuin sisältäkin. Katollekin pääsisi kiertelemään,mutta meille riitti tällä kertaa sisätilat.

Kommentit

  1. En tiennytkään, että Milanossa on NBA Store. New Yorkissa olen käynyt siellä useasti ja muutenkin aika monessa Jenkkien urheilukaupassa mm. korispaitoja katsastamassa. Aika paljon niitä on itselläni ja niitä tulee käytettyä viikottain.

    Stadio Giuseppe Meazza olisi itsellä pakollinen kohde Milanossa, ei siis San Siro, vaikka sama stadion onkin kyseessä. Nimestä tietää, kumman joukkueen kannattaja on kyseessä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain viime vuoden kesällä avautui. Meidän nuorella on myös huone täynnä paitoja. Niinhän tuo stadionasia taitaa olla. On varmaan aikamoisia nuo paikallisten keskinäiset kamppailut tuolla.

      Poista
  2. Olipa hauska postaus. Ja hyödyllinen, jos noilla asioilla liikkuu. Itseäni tällä hetkellä kiinnostaa enemmän tuo Duomon ja Gallerian osuus, mutta onpa hyvässä muistissa sekin aika, jolloin Italian matkalla piti löytää 47 numeron koristossut kolmetoistavuotiaalle. Ei ollut helppo juttu ja lopulta Roomasta löytyi alan erikoisliike, jossa oli yhdet ylisuuret koristossutkin. Samalla matkalla leirintäalueen uima-altaalla valvoja tuli hätistelemään samaa nuorukaista pois, kun sillä saivat ilmaiseksi uida vain alle 14-vuotiaat, eikä uskonut meitä, ennen kuin haimme pojan passin ja todistimme virallisesti, että juuri 13 vuotta täyttäneestä kaverista oli kysymys. Sitten hän istui ainakin vartin ihmettelemässä suomalaisten nuorukaisten pituutta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti