Rosso Valentino Tampereen Milavidassa

Valentino (Clemente Ludovico Garavani ) on varmaan yksi maailman tunnetuimmista muotisuunnittelijoista.  85-vuotias italialaissuunnittelija on jo 1950-luvulta ollut alan huipulla. Hänen ansiostaan alalla puhutaan Valentinon punaisesta (Rosso Valentino), hän kun on tunnettu etenkin suunnittelemistaan punaisista iltapuvuista. Valentinon vaatteita ovat käyttäneet monet filmitähdet, kuninkaalliset ja muut viihdemaailman silmäätekevät. Virallisesti suunnittelija jäi eläkkeelle kymmenen vuotta sitten esitellessään viimeisen kokoelmansa, joka oli väriltään kuitenkin kokonaan valkoinen.
Norsunluunvärinen Capri-silkkipuku, jossa on käsin maalatut korallikuvioinnit. Puku on vuodelta 1968.
Iltapuku vuodelta 1967, lurexia ja silkkiä, kauttaaltaan kohokirjailtu kangas, helmiä ja paljetteja.
Tampereella sijaitsevassa Museo Milavidassa on ollut kesän ajan esillä näyttely Fantastica! – Valentinon pukuja yksityiskokoelmista. Esille on saatu Valentinon luomuksia yksityiskokoelmista.
Mustaa silkkiä ja silkkisifonkia, jossa korukivistä ja punaisesta korallista tehdyt kukkakuvioiset raidat. 1964-1965.
Gaalailtapuku mallistosta 1963-1964.
Pukujen lisäksi näyttely esitteli myös hienosti sitä käsityötaitoa ja -tekniikkaa, jolla nuo luomukset on valmistettu, uskomattomia bordeerauksia tai paljettiommelta.

Milavida-museo sopii tämän tyyliseen näyttelyyn loistavasti. Sillä loistavat ovat puitteetkin. Itse museon perusnäyttely on sekin mielenkiintoinen. Se esittelee rakennuksen ensimmäisten omistajien, Nottbeckien elämänvaiheita. Kaksi vuotta sitten museo esitteli näissä vaihtuvien näyttelyiden tilassa toista italialaista muodin mestaria, Ferragamon kenkätaloa. Tuostakin näyttelystä raportoin silloin.

Valentinon hienot iltapuvut ovat esillä Tampereella vielä lokakuun puoliväliin saakka.

Seuraa blogia myös Facebookissa.

Kommentit

 1. Tämäkin näyttely olisi kiva nähdä. Kauniita mekkoja ja upeaa käsityötaidetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin tuo käsityötaito tuli näyttelyssä hienosti esille.

   Poista
 2. Hyvä kun muistutit tästä - Ferrogamon kengät kävinkin katsomassa, ja loppuviikosta sopivasti työkeikka Milavidassa, joten täytyykin varata aikaa näyttelyn katsomiseen. Upeita uniikkipukuja on mielenkiintoista päästä katsomaan lähietäisyydeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milavida on jotenkin juuri oikean tyylinen paikka näille muodin historiaa jollain lailla esitteleville näyttelyille.

   Poista
 3. Tämä on yksi niistä näyttelyistä, mikä olis periaatteessa ihan hauska nähdä, mutta toisaalta en ehkä kuitenkaan olis valmis maksamaan sen näkemisestä. Odotan innolla, että Milavidaan tulee joku todella houkuttele näyttely, sillä eihän sinne edes olis kuin pari kilsaa matkaa kotoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milavidan perusnäyttely on kyllä mielenkiintoinen, jos sitä et ole nähnyt. Mielestäni ihan sen 7 euron arvoinen. Ja Museokortihan on tähän oiva ratkaisu, jos hiukkaakaan vuoden aikana käy museoissa.

   Poista

Lähetä kommentti