Valoa ja lunta vuoden loppuun

Tämäkin blogi on vielä elossa. Tapana ei ole ollut kirjoittaa turhasta. Tai asioista, jotka eivät blogin teemaan liity. Ja nyt vaan sitten on mennyt kohta kaksi kuukautta, ettei vaan ole tullut käytyä missään kivoissa paikoissa tai koettua mitään sen suurempaa.
Tänä viikonloppuna on varmaan monella paikkakunnalla juhlittu joulun avausta. Niin myös täällä Uudessakaupungissa. Tapahtumia olisi ollut vaikka millä mitalla. Työpaikkanikin, Uudenkaupungin museo, osallistui joulun avaukseen perinteisin menoin. Perinteinen joulunäyttely avattiin ja väkeä kävi useita satoja. 
 
Kuvia tuli otettua vain alkuvaiheessa, sen jälkeen ei enää ehtinyt kameraankaan tarttua. Museon perinteinen joulunäyttely on meillä avoinna aina 8.1. saakka (tiistaista lauantaihin 12-15).
 
Itse en paljon muihin rientoihin sitten ehtinytkään. Kaupungin kirkon ja torin ympäristössä erilaiset käsityöläiset ja yhdistykset myivät toinen toistaan hienompia tuotteitaan ns. Wanhanajan markkinoillaan. Kaupat olivat pitkään avoinna, joulupukki tonttuineen ajeli vanhalla kuorma-autolla jne.


Meillä Uudessakaupungissa meri tulee keskelle kaupunkia - tai "meil o meri iha rannas" - kuten paikallinen sanonta toteaa. Nyt Kaupunginlahden pohjukan suuri kunnostustyö on valmistunut ja ranta sai uudet upeat valaistukset. Valojen sytyttämistä ja sitä seurannutta ilotulitusnäytöstä sentään ehdin katsomaan.

Ja kuin tilauksesta, sai kaupunki tänään valkoisen (ja märän) lumipeitteen.

Joulun odotus ei tietenkään tähän viikonloppuun lopu. Tulevina viikonloppuina kaupungissa tapahtuu vielä monenlaista, kannattaa vaikka poiketa (kaupungin tapahtumakalenteriin pääset tästä).

Ja tässä vielä videota Kaupunginlahden valojen sytytyksestä ja ilotulituksesta.

Kommentit

 1. Meillä avajaiset Hämeenlinnassa olivat jo perjantaina. Silloin satoi räntää/lunta runsaasti. SIksi piipahdinkin tänään illalla torilla ihmettelemässä jouluvaloja kun kaupat olivat jo tunti sitten menneet kiinni. Teillä on kyllä komeampi kuusi, oikean muotoinen ja riittävästi valoja! Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla sellainen kunnia-asia aina se torin kuusi. Meillä torille laitettiin kuusi ensimmäistä kertaa vuonna 1910 ja silloin se sai jo "100 sähkölamppua".

   Poista
 2. Täytyy joskus käydä talvellakin ja erityisesti näin joulun alla siellä Uudessakaupungissa. Kesällä on purjehdittua sinne useinkin. Kuvista päätellen teillekin on tullut vähän lunta, täällä ei oikein sitäkään. Katot ovat valkeita, mutta maa musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tervetuloa, kyllä täällä on näin joulun alla myös ihana tunnelma. Täällä tuli vielä nyt maanantaina valtavasti lisää lunta. Ihan on satumainen tunnelma.

   Poista
 3. Minulta meni ihan täysin ohi sekä Jyväskylän että Kuopion joulukauden avajaiset, juuri oltiin liikekannalla ihan muualla.
  Mutta onpa ihana tuo teidän museo! ^^

  VastaaPoista

Lähetä kommentti