Ensimmäinen adventti

Meidän perheessä ei juuri jouluvaloja sytytellä. Kynttilät saavat pääasiassa hoitaa sitä tehtävää. Mutta yksi perinne sentään on. Ensimmäisenä adventtina tietylle ikkunalle laitetaan (sähkölampun sisältävä) paperitähti. Tänään oli se päivä.

Vaihteeksi aurinkoinen aamupäivä ja vaihteeksi kävelylenkki kotikaupungissa. Aika hienoa asua kaupungissa, jossa kävelyreitin varrella on mm. pari järveä ja meri, koristeellisia puutaloja, kaksi kirkkoa, neljä tuulimyllyä. Hyvä välillä pysähtyä huomaamaan sekin asia.

Kaunis ilma oli houkutellut kaupunkilaiset kävelylle. Lyhyen "empiirisen tutkimuksen" tulos oli, että  noin 70% vastaantulijoista oli tuttuja - tai ainakin tervehdimme. Tätä on pikkukaupunkilaisuus parhaimmillaan.
Ja kahviakin saimme. Pop up -kahvila Eleonooran salonki tarjosi jälleen rauhallisen ja tunnelmallisen tuokion.
ps. Eleonooran salonki on seuraavan kerran avoinna 12.-13.12. viikonloppuna (Alinenkatu 23, Uusikaupunki).

Voit seurata blogia myös Facebookissa.

Kommentit

 1. Ei ole tullut käytyä Uudessakaupungissa. Harmi, sillä vaikuttaa olevan idyllinen paikkakunta. Tuo tuulimylly sai minut hetkeksi muistelemaan Malmöta. Malmössä tuulimylly on mölla, Tukholmassa se on kvarn. Köpenhaminassa se on mølle. Suomessa mylly.

  Ihana kahvila johon haluan ehdottomasti päästä kaffeelle. Kun vaan terveys kestäisi...selkä reistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla selästä, mutta lämpimästi tervetuloa kaupunkiin!

   Poista
 2. Tervehdys täältä Teneriffalta! :)
  Onpa tosi kiva juttu, että minä löysin tämän sinun blogisi :) Asun täällä Teneriffalla, ja on niin kovin ihanaa nähdä kaikkea sieltä kotikaupungistani Uudestakaupungista, uusikaupunkilaisia, sitä uusikaupunkilaista elämää <3 Ja tosi kivan oloinen tuo kahvila :)
  Lämmin hali! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä sinne - myrskyisästä Ugista. Pääasiassa olenkin kirjoittanut ihan muista kuin Uudenkaupungin jutuista, mutta välillä toki niitäkin!

   Poista
  2. Kiitoksia :) :)
   Mielelläni minä luen, ja katson, juttuja myös muista paikoista siellä koti-Suomessa <3 <3 :)

   Poista
 3. ps. Minun elämääni voi seurata blogistani Katriinan sydämellä http://katriinatenerife.blogspot.com.es/
  :) :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti