Hetkeksi vielä juhannukseen

 
Juhannus perinteisesti. Anoppilassa nostettiin lippu salkoon ja karsittiin koivuntaimet meille koristeeksi.
Perinteinen juhannusjuhlinta tarkoittaa meillä kotia ja kotipihaa. Sade häiritsi aattoa, mutta tunnelmaa se ei pilannut. Mukavia juhannusvieraita, vaikka oleskelu siirtyikin sateiselta pihalta sisätiloihin.
Juhannuspäivänä sadetta, mutta silti pientä mökkeilyä.
Sunnuntaina piti jo päästä johonkin. Ajeltiin pääkaupunkiin. Merkillinen sumu oli vallannut Helsingin rannat.
Matkan varrella bongattiin myös yksi kirkkoraunio Vihdissä. Pyhän Birgitan kivikirkko oli jäänyt pois käytöstä 1770-luvulla ja sen osat myytiin huutokaupalla 1801. Lopullisesti kirkko raunioitui myrskyssä 1869.

Kommentit

 1. Paljon olette juhannuksena ehtineet. Ja sääkin näyttää vaihdelleen melkoisesti. Minusta on hienoa, että Pälkäneen rauniokirkkoa kunnostetaan ja se taisi saada jotain remonttirahaakin ihan äskettäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että Pälkäneen "rauniokirkkoa" kunnostetaan. Usein sitäkin käyty ihastelemassa. On paljon seurakuntia, joissa on käynyt sama juttu. Vanha kirkko on 1800-luvulla "huutokaupattu" sen jäädessä seurakunnan käytöstä pois ja pikku hiljaa raunioitunut.

   Poista
 2. Juhannuskuvissasi näkyi kaunis valkoinen puutarhan istuinryhmä. Juhannussää näkyi vaihdelleen laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, puutarhakalusteet ovatkin hienot - myös omasta mielestäni. Appiukon tekeleitä 1990-luvun alusta. Malli paikallisesta kartanosta.

   Poista

Lähetä kommentti