Wahlbergin museotalon joulutunnelmaa

Vuorossa on tämän blogin ainoa (tai ainakin sarjassaan ainoa) maksettu kirjoitus. Sillä nyt esitellään työpaikkani joulutunnelmaa. Wahlbergin museotalo on taas saanut oman joulukuusensa, joulukukat kreppipaperinsa ja runsaudensarvet mantelinsa.

Tosiasiassa tämänkin "sisustuksen" taustalla on valtava määrä työtä. Tänä vuonna sen tekivät työkaverini, itse keskityin samaan aikaan muihin töihin. Jokainen koriste haetaan omista säilytystiloistaan, poistetaan silkkipaperit, kannetaan laatikot odottamaan näyttelyn purkua, haetaan kukkasia, tilataan kuusia, askarrellaan koristeita, leivotaan tekoruokia, opetellaan taikalyhdyn käyttöä, tehdään ruukunsuojuksia, siirrellään museohuonekaluja, viedään kesäesineitä varastoon jne.
Puhumattakaan siitä toisesta puolesta, eli tällä kertaa näyttelytiloissa kerrotaan joululaulujen historiasta ja arvuutellaan, että mistäköhän joululaulusta mahtaa olla kyse. Tutkimusta, käsikirjoitusta, tulosteita, skannaamisia, kehystämisiä, pohustamisia, tapetointeja jne. No, kolmen naisen museolta kaikki onnistuu!

Tervetuloa tutustumaan Wahlbergin museotalon jouluun (Ylinenkatu 11, Uusikaupunki). Museotalo on vielä avoinna:

13.-14.12. (la-su) 12-15 - vapaa pääsy (pikkukaupungin jouluilo -tapahtuma)
16.-19.12 (ti-pe) 12-15
20.-21.12 (la-su) 12-15 - vapaa pääsy (pikkukaupungin jouluilo -tapahtuma)
23.12., 27.12.,  30.-31.12. sekä 3.1. 12-15Kommentit

 1. Voi kuinka kaunista!!! Ihana työpaikka sinulla! Minä olen ajatellut kiertäväni vähän Jyväskylän museoiden joulutunnelmia tässä joulun alla ja julkaista jotain kuvia myös blogissa. Museon sisustaminen jouluasuun on vähän samaa kuin oikeassakin kodissa, tosin usein hieman isommassa mittakaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se. Toimistossa ei toki ihan näin tunnelmallista ole :-) Itsekin koitan näitä kierrellä, ei pelkästään "vihjeiden hakemista" varten vaan myös ihan tunnelman takia. Suosittuja ainakin tuntuvat olevan.

   Poista
 2. Tästä oli houkuttelevaa juttua Länsi-Suomessa, kunpa ehtisi käymään... Kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme iloisia Länsi-Suomen jutusta. Se toi heti ensimmäisenä näyttelypäivänä paljon uusia raumalaisia asiakkaita. Tervetuloa!

   Poista
 3. Kiitos tunnelmallisesta näyttelystä! Käväisin sunnuntaina. t. Anne Nurmijärveltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne palautteestasi. Minä olin lauantaina töissä, ei sitten "törmätty". Mukavaa joulunaikaa!

   Poista

Lähetä kommentti