Tämän vuoden kivat paikat


Olisiko taas aika, noiden oikeiden blogistien tapaan, muistella mennyttä vuotta.  Blogi oli etenkin kesällä aktiivinen, johtuen mukavista reissuista eri museoissa ja kirkoissa. Kaikkiaan viime vuonna tässä blogissa ilmestyi vajaat 80 kirjoitusta.

Tammikuussa vaikutuin mm. Rafael Vardista ja paikallisesti Voitto Vikaisesta.  Helmikuussa uskaltauduttiin talvireissulle eteläisen naapurimaan pääkaupunkiin Titanic-näyttelyn innoittamana. Tallinna oli aikaisemmin jäänyt meiltä käytännössä väliin. No, vuoden aikana tehtiin sitten neljä reissua tuohon kauniiseen kulttuurikaupunkiin.
Maaliskuussa ei paljoa reissattu. Helsingissä tuli kuitenkin katsastettua niin Tinguelyn kuin Stjernschantzinkin näyttelyt.

Huhtikuussa käytiin mm. Tampereella näyttämässä nuorisolle ”Simpsoneistakin tuttu” Andy Warhol. Toukokuussa alkoi kaasujalkaa jo vipattaa ja mieli teki lähteä kevätajelulle vaikka vain Turkuun.

Kesäkuussa alkoi rompetorikausi. Kesän aikana raportoin ainakin Turusta, Loimaalta ja Kangasalalta. Lähiseudun kulttuurielämystä tarjosi mm. Vehmaan Oheistaidekoti.
Heinäkuussa oli sitten loma ja kilometrejä kertyi. Käytiin mm. Helsingissä, Tallinnassa, Jyväskylässä, Savonlinnassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa… Erityisesti jäi mieleen paitsi hienot kesäkelit myös mm. Fingerporit, Alvar Aallon koetalo Muuratsalossa, Kadriorgin taidemuseo Tallinnassa,Lordi-näyttely Savonlinnassa, ja Lappeenrannan hiekkaveistokset.

Ei se tahti elokuussakaan vielä hiljentynyt. Rauma, Porvoo, Lohja, Tammisaari, Hanko, Kangasala, Helsinki, Hämeenlinna jne. Erityisesti voisi mainita Metsänkylän navetan Hämeenlinnassa. Ja meidän omassa kaupungissa kokoontuivat taas puupaatit.

Vuoden ehdoton kohokohta oli koko perheen Espanjan reissu. Usean maailmanperintökohteen lisäksi (mm. erityisen upea Burgosin tuomiokirkko) vieläkin vilunväristyksiä aiheuttava koripallon MM-kisahuuma Bilbaossa. Se fiilis, joka siinä kaupungissa oli sen viikon (no me olimme viikonlopun) aikana oli, on jotain sellaista, jota en ole koskaan ennen kokemut. Ne muistot ovat jotenkin niin upeita, ettei niitä oikein pysty sanoin kuvaamaan. Alla oma kooste siitä viikonlopusta.Iltojen pimetessä myös reissut vähenivät ja arjesta ei tässä blogissa juurikaan ole kirjoitettu. Vuoden päätti rentouttava reissu Tallinnaan. Vielä ei ole tietoa ensi vuoden ajelukohteista tai kivoista paikoista. Mutta eiköhän niitäkin tässä vielä keksitä.

Kommentit