San Sebastiánissa ei bongattu maailmanperintökohteita, mutta ihan kiva kaupunki silti - sikses 
San Sebastián (baskiksi Donostia) on Biskajanlahden rannalla sijaitseva kaupunki Pohjois-Espanjassa. Asukkaita kaupungissa on noin 200.000. Kaupunki lienee Pohjois-Espanjan tunnetuimpia rantakaupunkeja ja rajan läheisyyden johdosta etenkin ranskalaisten matkailijoiden suosiossa.
San Sebastian (kuten myös Segoviakin) on valittu vuoden 2016 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.
La Conchan rannat olivat sinä päivänä lähes tyhjillään.
Kaupunki on tunnettu hiekkarannoistaan, huippuravintoloistaan ja kansainvälisistä elokuvajuhlistaan. No, meitä nämä eivät koskeneet. Ajaessamme Burgosista noin 180 kilometrin matkan rannikolle tänne San Sebastiániin saimme matkamme ainoat sadepisarat. Vuoristossa pilvet olivat niin alhaalla, että luulimme jo, että vierailu rantakaupungissa jää lyhyeksi sakean sumun ja tihkusateen vuoksi. Kaupunkiin laskeutuessamme sumu kuitenkin hälveni eikä sateenvarjojakaan tarvittu. Rannat olivat kuitenkin sinä päivinä käytännössä tyhjillään.
Tavoistamme poiketen, emme pelkästään kävelleet kaupunkia päästä päähän. Auto jätettiin jonkun loistohotellin parkkitaloon ja siirryimme kaupunkia kiertävään turistijunaan. Juna-ajelulla kiersimme lähinnä rantakatua Urgull-vuoren juurelle ja takaisin vanhan kaupungin laitaa pitkin keskustaan. No, toki me sitten vielä sen ajelunkin jälkeen kävelimme...
San Sebastiánin rantanäkymät ovat tuttuja monista Espanjan matkailumainoksista. Lahden keskellä sijaitsee pieni Santa Claran saari. Me bongasimme kaupungin myös lentokoneesta, paluumatkalla Madridista kotiin päin.
Vanha kaupunki Parte Vieja on kuten vanhat kaupugit muuallakin: kapeat kadut, ravintoloita, kahviloita, tapasbaareja, matkamuistokauppoja, kirkkoja, ja ihmisiä. Hieno alue siis!


Täältä sitten ajoimme illaksi sadan kilometrin päähän Bilbaon kaupunkiin. Mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

Kommentit

  1. Ihan superupea tuo lentokonekuva!! :o En ole koskaan onnistunut saamaan lentokoneesta kovin ihmeellisiä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yleensä kaikki tässä blogissa julkaistut valokuvat ovat omiani. Mutta tuosta kuvasta kunnia kuopukselleni. Hän istui ikkunan vieressä ja pokkarilla otti kuvia. Yhdessä koitettiin tunnistaa paikkoja.

      Poista

Lähetä kommentti