Lumen-valotapahtuma Raumalla jo neljättä kertaa

Lumen Rauma järjestettiin jo neljännen kerran. Omasta mielestäni yksi mukavimmista valotapahtumista, vaikkei olekaan lajissaan suurin tai laajin. Vanha Rauma on ympäristönä niin hieno ja tämä tapahtuma on juuri sopiva tuohon Unescon maailmanperintökohteeseen. 

Tapahtuma on myös laajuudeltaan sopiva, sen kohteet kiertää parin tunnin aikana ja mitään suurta ruuhkaa tai tungosta ei juurikaan ole. Tapahtuman taideteosten lisäksi on nautinto jälleen kerran kierrellä ihastelemassa Vanhan Rauman ikkunoita, portteja ja pihoja.


 

Tämän vuoden tapahtumassa oli jotenkin ainakin viime vuotta hienompia tai tyylikkäämpiä teoksia. 

Taidemuseon sisäpihalla oli hieno tunnelma. Savukoneen tuottama savu heijasti valoja kuin revontulia ja taustalla soi maaginen musiikki. Teoksen tekijänä Celestial Radiance. 

Torin laidalla olevan tyhjän liikehuoneiston ikkunoissa on esillä RaumArs ry:n residenssitaiteilija Jorge Castron videoinstallaatioita.

Pyhän Ristin kirkon tornista heijastuu punaiseen valoon erilaisia valopalloja, jotka heijastuvat satumaisesti puista ja maasta, jossa onneksi oli nyt lunta. Teoksen taustalla on Mixa Design Team.

Tarvonsaaren koulun fasadi on tainnut olla joka vuosi yksi valotapahtuman kohde. Tänä vuonna teos oli mielestäni hienoin edellisistä. Tatsuru Arain luoma multimediateos hyödynsi myös julkisivun ikkuna- ja oviaukkoja. 

Ja sitten se kaupungintalon piha, olipa se hieno! Valotaiteilija Immanuel Pax on loihtinut niin maan kuin seinätkin täyteen kukkavoimaa - Flower Poweria. Tämä teos tuntui kiinnostavan erityisesti myös lapsia. Tosin niin teki myös seuraava. Tämän vuoden tapahtuman hienoin juttu on teatterin edessä suihkuneet Tanssivat vedet. Noin 10 minuutin esitys, jossa hienosti yhdistyvät vesi, valo, värit ja musiikki. Aika hienoa kokea tällainen pakkaskelissä.


Tämän vuoden Lumen Rauma -tapahtuma päättyy lauantaina 13.1., joten nopeimmat ehtivät vielä.

 

Aikaisemmista Lumen-tapahtumista voit lukea täältä.

Seuraa blogia myös Facebookissa.


Kommentit

  1. Tämä tosiaan kuvien perusteella näyttää ilman muuta olevan yksi kaikkein hienoimmista valotaidetapahtumista. Tämän vuoden tapahtuma jäi reissun vuoksi väliin, mutta täytyy yrittää muistaa ensi vuonna.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti