Joulufiilistä hakemassa Tampereelta


Rauhallisen viikonlopun ohjelmassa oli lähteä katsomaan, löytyykö Tampereelta joulufiilistä? Rauman valoista sitä jo löytyi (edellinen postaus), ja ihan hyvin myös Tampereeltakin. Keli oli mitä sopivin, kun maassa ja puissa oli sopivasti lunta ja pakkanenkin paukkui. Itse en kaipaa joulutoreilta tai -myyjäisistä juurikaan mitään ostettavaa. Haen fiilistä ja tunnelmaa ja kyllähän sitä Tampereeltakin löytyi. 

Keskustorin joulutori avautui kunnolla yleisölle juuri lauantaina, jolloin olimme paikalla. Se toki vaikutti vähän fiilikseen, koska väkeä oli todellakin liikkeellä. Kojujen tai niiden sisällön ihastelemiset jäivät vähän heikoksi, koska kapeilla kojujen välisillä kujilla piti kulkea jonossa. Myös kahvi- ja puuroteltat olivat täpösen täynnä ja jonojakin oli.  



Mutta tunnelmaa torilta kuitenkin löytyi. Joulutorin ohjelma kannattaa varmistaa omilta sivuilta. Itsenäisyyspäivästä alkaen Keskustorin tunnelmaa lisäävät myös valaistukset. Me kiertelimme Joulutorilla vielä illalla, kun myyntiluukut olivat jo sulkeutuneet, silloin kaikki koristeet ja valot näkyivätkin aika hienosti.




Tunnelmallisin joulufiilis löytyi tällä kertaa Tallipihalta. Miten hienoa, että tuo alue pysyy hengissä ja upeat koristeelliset puurakennukset ovat hyvässä kunnossa. Alue liittyy Finlaysonin puuvillatehtaan omistajan Nottbeckin palatsiin, jossa nyt sijaitsee Museo Milavida. Tämä oli aikanaan heidän talouspihansa ja todellakin hevos- ja vaunutallinsa. 




Tallipihan kahvila, puodit, pihat ja tallit ovat etenkin jouluaikana idyllisiä (ja suosittuja). Olemme täällä käyneet usein ja eri vuodenaikoina ja kahvila on kyllä aina ollut aika täynnä väkeä. Tällä kertaa ihastelimme hämärässä Tallipihan tunnelmaa ja myyntikojuja. Suklaapuoti on varmaan alueen suosituin myymälä ja nytkin pihalla asti oli kymmenien metrien jono odottamassa, että ovessa oleva liikennevalo vaihtuu vihreäksi. Halusin kuitenkin käydä Suklaapuodissa, joten kävimme uudelleen sunnuntaina aamupäivällä alueella, jolloin oli vähän rauhallisempaa. Tallipihan jouluohjelmasta löytyy tietoa täältä.





Tallipihalta kannattaa kiivetä mäen päälle siihen Nottbeckin entiseen palatsiin, jossa on aina niin kiva tunnelma. 

Palatsissa on siis Museo Milavida, jossa on vielä 3.3.2024 saakka esillä kaunis näyttely hääperinteestä, Kaunis morsian. 





Ja perinteisesti museossa on koristeltu ja katettu myös Nottbeckien joulu, ylemmän porvariston hienoa jouluperinnettä joulukuusineen, konvehteineen, lahjoineen ja krokaaneineen. Kaunista ja tunnelmallista (osa joulunäyttelyn kuvista on vuoden takaa).






Ja vielä yksi kahvilasuositus, joka on mukava niin kesällä kuin talvellakin. Amurin työläismuseokorttelin kahvila Amurin Helmi on viehättävä ja suosittu myös aina. Jouluaikana museokortteli on suljettu, mutta kannattaa käydä kurkistamassa heidänkin jouluikkuinoitaan.

Amurin Helmen kaunis joulukuusi.

Amurin työläismuseokorttelin jouluikkunoita.

Kuuluuko omiin joulua edeltäviin perinteisiin vierailut joulutoreilla tai ihastelemassa jouluvaloja?

Seuraa blogia myös Facebookissa.



Kommentit

  1. Meillä on ihan sama juttu sen kanssa, että eipä niitä ostoksia tule joulutoreilta yleensä tehtyä. Mutta nimenomaan se fiilis ja tunnelma on se juttu. Väkeä todellakin näytti olevan, joka toisaalta on positiivista, niin ei tule joulutorit jatkossa ainakaan vähenemään.

    Ja varmasti tuolla olisi meidänkin mielestä ollut todella kiva fiilis katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva niitä on ihan vaan katsella. Toisaalta hyvää tavaraahan niissä myydään, käsitöitä ja pientuottajien tuotteita. Itse vaan niin vähän tarvitaan mitään ja lahjojen ostaminenkin on niin vähäistä.

      Poista
  2. Ehdottamasti joulun alla tulee käytyä joulutoreilla hakemassa joulufiilistä. Tuomaan markkinat Senaatintorilla on ihan ehdoton vierailupaikka. Kävin jo viime lauantaina pikaisesti mutta vähän liikaa ihmisiä silloin - lue: turisteja - joten tein vain pikakierroksen. Uusinta täytyy tehdä arkipäivänä niin on paremmin tilaa liikkua. Tampereella en ole vielä koskaan ollut. Ehkä tänä vuonna matkaan sinne. Kauniita kuvia sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomaan markkinoilla olisikin vaihteeksi kiva käydä. Facebook juuri muistutti, että viimeksi on kierretty siellä 2017 itsenäisyyspäivän tienoilla, kun Suomi vietti satavuotisjuhlaa.

      Poista

Lähetä kommentti