Kotikaupungin taidetärpit heinäkuulle

Jakke Haapanen: Pilvenpiirtäjä 2016 (vas.) ja Virtahepo 2017.
Vaikkei meillä sitä taidemuseota täällä Uudessakaupungissa olekaan, voi meillä silti nauttia monipuolisesta taiteesta. Myös kesällä. Heinäkuussa suosittelisin vierailemaan ainakin näissä kohteissa.
Jakke Haapanen: Se on pienestä kiinni, 2016.
Runonkulman galleriassa avautui Jakke Haapasen värikäs ja puhutteleva näyttely Toivon kipinät. Ensimmäisellä katsomisella laadukkaasti tehdyt maalaukset hymyilyttivät. Tarkempi tutkiskelu sai monen maalauksen kohdalla ilmeen myös vakavaksi. Puoliksi palanut tulitikku lähes jokaisessa maalauksessa. Mitä se kertookaan? Toisaalta monessa myös kevyt höyhen. Ehkä näyttelyn ja teosten nimi kertoo kuitenkin positiivisesta: Toivon kipinät. Surrealistisen naivistiset työt pistävät ajattelemaan.
Jakke Haapanen: On the Road Again, 2017.
Jakke Haapanen. Taustalla vas. Sirkus saapuu kaupunkiin, 2015 ja Pysäkki, 2017.

Jakke Haapanen on espoolainen taidemaalari, jonka töitä ei aikaisemmin ole ollut esillä Uudessakaupungissa. Hänen töitään näkee kuitenkin muualla, sillä hän on myös kuvittanut monia luontoaiheisia kirjoja ja mm. muistipelejä. Näyttely on esillä Runonkulman galleriassa 29.7. saakka. Näyttely on avoinna ke-pe 11-18 ja la 11-15, osoite on Ylinenkatu 38B.
Reima Nurmikko: I have a dream, 2017.
Gone with the wind, 2008
Rantakadulla sijaitsevassa galleria Horisontissa on esillä kaarinalaisen Reima Nurmikon veistoksia ja hologrammitöitä. Ympäristökysymyksiin kantaa ottavan taiteilijan töitä on tänä kesänä esillä oikein olan takaa Uudessakaupungissa. Reima Nurmikko -kierroksen voi aloittaa tutustumalla ensin Kaupunginlahden pohjukassa uiviin suuriin haahkaveistoksiin, sitten vierailu galleria Horisontissa ja vielä Pakkahuoneenrantaan entiseen Vason myllyrakennuksen näyttelytilaan.
Reima Nurmikko
Vason yläkertaan on Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys tuottanut hienon taiteilijan maalauksia käsittävän näyttelyn. Rantagalleria Horisontin (Rantakatu 19) näyttely on esillä heinäkuun ja se on avoinna ke-to-pe klo 13-17 ja la klo 10-14. Vason näyttelytilan näyttely on esillä aina syyskuun loppuun saakka ja Vaso on avoinna päivittäin 10-17. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa sisäänpääsy.
Reima Nurmikko: Sinnikäs troolari, 2017
Reima Nurmikko: Ruori, 2016
Unohtaa ei myöskään sovi Uudenkaupungin herkullisinta taidetaloa, Pilvilinnaa. Koko talo pelkkää tarinaa ja hyvälle mielelle tuottavaa Raija Nokkalan naivistista taidetta. Taidetalo Pilvilinna on avoinna 12.8. saakka ti, to ja la 14-18. Pilvilinnaan on pieni pääsymaksu.
Taidetalo Pilvilinnan isäntäpari. Kuva on täältä.

Suosittelen niin lämpimästi taidenäyttelyissä käymistä. Taiteen ja kuvien voima kun on aika valtava. Kirjoitin aiheesta myös viikonlopun paikallislehteen. Kolumnini voi lukea tästä linkistä.

Seuraa blogia myös Facebookissa

Kommentit