HietaniemiGO

 
Hautausmaat, niihin nyt vaan on päästävä. No, ehkä kaikki vielä pääsemmekin. Sitä ennen nautin niiden tunnelmasta maan päältä, ovathan ne lähes aina mitä kauniimpia puistoalueita. Helsingin Hietaniemen hautausmaan ohitse olemme ajaneet vuosikymmeniä todeten aina, että tuollakin pitäisi käydä. No, kesäisellä korispelireissulla ehdimme käydä paitsi Tamminiemessä myös parin tunnin kävelyllä Hietaniemen hautausmaalla.
Me olimme kuin ne muutkin hautausmaalla kulkevat. Toisilla oli kännykkä kädessään etsiessään Pokemoneja, meillä karttatuloste. Vähän aikaa meni, että oivalsimme, miten ne koodit siinä kartassa toimivat, mikä kortteli tai käytävä? Mutta pääsimme kuin pääsimmekin jyvälle. Kannattaa siis etukäteen joko tulostaa tunnettujen henkilöiden hautapaikkakartta - tai sitten koittaa tutkia sitä pdf-versiota siitä kännykästä.

 
 
 
Me aloitimme maan päämiehistä. Presidentit löytyvät hautausmaan pohjoislaidalta. Samalla alueella oli myös muuta valtionjohtoa.
 
 

Siitä etenimme kohti sitä tutuinta aluetta eli taiteilijakukkulaa. Matkalla bongasimme mm. nämä "tutut".
 
 
 
  
Hautausmaaturisteille tutuin alue on tosiaan taiteilijakukkula, jonne on haudattu suomalaisia taiteen ja viihteen ammattilaisia vuodesta 1943 lähtien. Paikalle löytää helpoimmin, kun tulee hautausmaalle Mechelininkadun portista. Alue erottuu, koska se todellakin on mäki, "kukkula". Ensimmäisenä alueelta erottuu arkkitehti Alavar Aallon hautakivi. Kiven kohdalta lähtevät portaat itse kukkulalle. Kartassa kukkula on kortteli 21A.
 

 
Vuonna 2011 Helsingin seurakuntayhtymä päätti, että viimeisen hautapaikan tältä kukkulalta sai taiteilijaprofessori graafikko Pentti Kaskipuro. Alue oli täyttynyt. Samalla päätettiin, ettei hautausmaalle enää perusteta uutta vastaavaa aluetta.


 

 
Taiteilijakukkulan jälkeen palasimme takaisin autolle vielä muutamien tunnettujen kivien kautta.
 

Ensi kerralla voisikin sitten keskittyä vain ihailemaan mitä moninaisempia muistomerkkejä välittämättä siitä, kenen nimi kiveen on hakattu.

Kommentit

  1. Kiitos tästä! Kun tässä en pääse sinne Helsinkiin lähtemään niin sainpahan nähdä tämänkin hautausmaan. Olen kuulut kehuja Hietaniemestä. Kauniilta näyttää. Ainakin yhden sukulaisen tiedän siellä lepäävän.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti