Ilta-ajelun kohteena Kerava ja Kustom Kulture -näyttelyViime perjantaina oli sen verran hyvä fiilis, että päätettiin lähteä kesäiselle ilta-ajelulle. Kilometrejä kertyikin sitten puolen tuhatta. 
 
Kohteena oli  Keravan taidemuseo Sinkka, jossa avautui vähän erilainen taidenäyttely. THE WORLD OF KUSTOM KULTURE on laajin Euroopassa koskaan nähty kustom-kulttuuria esittelevä näyttely. Esillä on niin kustom-henkisiä maalauksia, pinstripe-kuvia, pääkalloveistoksia kuin pyöriä ja autokin. 
 

 
Näyttelyn on koonnut monien alan harrastajien tuntema ja useita Kustom Kulture Show –tapahtumia järjestänyt pinstriping-taiteilija Marco Planting. 
Kustom-kulttuurin alkujuuret sijoittuvat Yhdysvaltojen länsirannikolle 1950-luvulle ja 60-luvun vaihteeseen, jolloin ajoneuvojen kustomointi eli muokkaus ja persoonallistaminen sekä niiden ympärille syntynyt alakulttuuri olivat vahvimmillaan. Syntyi useita pieniä verstaita, joissa autoja muokattiin asiakkaiden toiveiden mukaan. 
 
 
Nykyinen kustom-kulttuuri sai alkunsa 1980-luvun lopulla, kun 1950 ja 60-lukujen ilmiöitä yhdisteltiin keskenään ja luotiin uusia kuvallisia muotoja. Kuva-aiheissa toistuvat niin lentävät silmät kuin pääkallotkin. 
 
 
Keravan taidemuseon näyttely oli todella laaja. Museonjohtajan mukaan kyseessä on taidemuseon esinerikkain näyttely. Esillä on noin 300 työtä kaikkiaan yli sadalta tekijältä. Avajaisissa oli mukavaa paitsi ihmetellä alan esineitä ja taidetta, myös ihastella niin mukana olleiden taiteilijoiden kuin muidenkin avajaisvieraiden tyylikkyyttä.
 

 
 
THE WORLD OF KUSTOM KULTURE esittelee jatkuvassa muutoksessa elävää ja kehittyvää urbaania kansantaidetta yli sadalta tekijältä ympäri maailmaa, Japania, Australiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Ulkomaalaisten tekijöiden työt ovat suurimmalta osin peräisin suomalaiskeräilijöiden kokoelmista, mutta myös suoraan tekijöiltä itseltään. 
Kuten usein, oli näyttely vielä vähän viimeistelemättä avajaisissa ja ainakin minä jäin vielä kaipaamaan teoslappuja, jotka useista töistä vielä puuttuivat.


 

Jos haluaa tämän näyttelyn nähdä, kannattaa pitää kiirettä. Jostain syystä näyttely on esillä vain pari viikkoa, 12.6. saakka.


Seuraa blogia myös Facebookissa, niin tiedät, missä nyt ollaan menossa.
 

Kommentit

  1. No teillä on todellakin ollut ihn "pikkuinen ilta-ajelu"! ;P Muta onpa mukavan erilainen ja runsas näyttely. Väriä ja actionia näyttää olevan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti