Haluatko hyvälle tuulelle? Lähde Cruselliin!

Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellin Liljelundhallissa avautui tiistaina hersyvän runsas taidenäyttely. It´s Always Tea-Time -niminen näyttely kokoaa yli 70 kuvitustaiteen ammattilaista 19:stä eri maasta yhteen. Näyttelyn taustalla on virolainen taiteilija Viive Noor, joka viime vuonna oman syntymäpäivänsä ja Liisa Ihmemaassa -kirjan 150-vuotisjuhlan kunniaksi kutsui maailmalta tuntemiaan kuvittajia yhteen. Näyttelyn teemana on Liisa Ihmemaassa -tarina kelloineen, teekutsuineen, jäniksineen ja hattukauppiaineen.
Näyttelyssä on noin 80 työtä, joiden kaikkien teemat perustuvat Lewis Carrolin luomaan Liisa Ihmemaassa -tarinaan. Jokainen työ kertoo oman tarinansa ja jokaista työtä joutuu tutkimaan pidemmän ajan. Teokset ovat täynnä yksityiskohtia, katsoja jää tutkimaan paitsi aihetta myös teosten monipuolista tekniikkaa. 
Vas. Kertu Sillaste (Viro), oik. Mostafa Akbari (Iran)
Oma suosikkini on tämä vähän erilainen tulkinta aiheesta - Juss Piho (Viro)
Yksityiskohta Roman Romanowiczin teoksesta (Puola)
Näyttelyn taiteilijat ovat Virosta, Venäjältä, Liettuasta, Valko-Venäjältä, Unkarista, Italiasta, Iranista, Ukrainasta, Puolasta, Latviasta, Saksasta, Tsekistä, Espanjasta, Bulgariasta, Portugalista ja Suomesta. 
Urmas Viik (Viro)
Shoeib Kashani (Iran)
Kristina Anders (Saksa)
Suomesta näyttelyssä on kolmen taiteilijan töitä: Virpi Talvitien, Nina Haikon ja Sari Airolan (alla työt samassa järjestyksessä). 
 
 
Harvoin on Uudessakaupungissa nähty näin kansainvälistä taidenäyttelyä. Näyttely on Suomessa esillä ainoastaan Uudessakaupungissa, täältä se jatkaa mm. Puolaan, Saksaan, Unkariin ja Tanskaan. Näyttelyn on Suomeen tuottanut Tuglas-seura, jonka toiminnanjohtaja Jaana Vasama avasi Uudenkaupungin näyttelyn. 
Jaana Vasama ja Viive Noorin teos.
Näyttelyn rakentamisessa oli vahvasti mukana myös Vakka-Suomen Viro-seura. Nyt jos koska kannattaa lähteä Uuteenkaupunkiin ja Kulttuurikeskus Cruselliin (Kullervontie 11). Näyttely on avoinna 11.3.2016 saakka tiistaista perjantaihin klo 10-17 ja sunnuntaisin 11-16 (lisäksi näyttelyyn pääsee vierailemaan talossa järjestettävien muiden tapahtumien, mm. teatteriesitykset, aikana). Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Tässä näyttelyssä viihtyvät kaiken ikäiset.

Kommentit

  1. Vaikuttaa kivalta kokonaisuudelta! Harmi ettei ole lauantaisin auki, olisin voinut ensi lauantaina pistäytyä. Voi olla ettei sunnuntaina enää luennon jälkeen ehdi. Katsotaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinä sinne lauantaina pääset. Palaan asiaan.

      Poista

Lähetä kommentti